Tornar a l'inici

Article

Presentació de la càtedra Dr. Bofill

El 27 de març es presenta públicament a l’Auditori de Girona, La Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill. Aquesta càtedra constituïda en col·laboració amb la Universitat de Girona, serà dirigida pel professor Francesc Miralpeix Vilamala, adscrit a la facultat d'història de l'art, i posseeix com a objectius, d'una banda, l'acostament de les diferents especialitats de ciències i lletres, creant espais i territoris comuns, de fàcil trànsit, per especialistes de tots dos mons, i per altra banda, bolcar a la societat gironina, l'enriquidora experiència del continuat tracte en països amb desenvolupaments culturals, socials i econòmics molt diferents del nostre. En l’acte fundacional es van unir dues voluntats primordials per a la Càtedra, a l’organitzar un acte acadèmic centrat en la conferència de l'eminent professor Carlos García Gual, que va introduir als presents als senders comuns de la civilització grega. El contrapunt ideal d'aquest passeig per l'antiguitat clàssica va ser l'exposició titulada Levantados del suelo: Una visión de África, del reconegut pintor Pepe Benítez, que després de la seva estada africana ha enredat la seva mirada i la seva producció en un enorme mosaic al rebedor de l'Auditori de Girona.que no només es podrá contemplar sino que els interessats podran comprar amb un component solidari, i és que una part de la recaptació relacionada amb les peces del mosaic serà cedida per a la fundació que desenvolupa la seva tasca a Àfrica.

EXPOSICIÓ DE PEPE BENÍTEZ  “LEVANTADOS DEL SUELO: 

UNA VISIÓN DE ÁFRICA”

 

L' artista malagueny Pepe Benítez va treballar el passat any en l’àrea de Bunia-Butembo (República Democràtica del Congo) acompanyant a una una expedició humanitària organitzada per la Clínica Bofill.

La impressió africana recorre aquesta sèrie de cartrons i configura un mosaic complex de formes i emocions. Els beneficis d’aquesta exposició s’invertiràn íntegrament en l’acondicionament i millora de les infraestructures existents a Butembo. Aquestes inversions reverteixen en el poble congolés i milloran la seva qualitat de vida, permetint l’accés a serveis bàsics (aigua, menjar, medicaments, educació, salut, ..).

Tornar a l'inici