
Catalunya es converteix en la regió mundial de la gastronomia el 2025
El 2025, Catalunya serà la primera regió mundial de la gastronomia, un títol prestigiós que consolidarà la cuina catalana com a referent internacional. Aquest reconeixement es materialitzarà mitjançant una sèrie d’iniciatives impulsades per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme. Entre les accions més destacades s’inclouen la Gira Mundial Som ‘Gastronomia’, el programa “12 mesos, 12 paisatges gastronòmics” i els workshops internacionals com ‘Catalunya Ve de Gust’.
Amb un pressupost de 15 milions d’euros, aquestes accions seran una plataforma per promocionar la gastronomia catalana a nivell mundial, destacant els seus productes locals i la seva rica tradició culinària. A través d’aquestes iniciatives, Catalunya vol atraure turistes i professionals de tot el món, consolidant-se com una destinació gastronòmica per a viatgers i amants de la cuina.
El president de la Generalitat, Salvador Illa, va subratllar aquest moment com el millor per a la gastronomia catalana, ressaltant que aquest reconeixement és fruit d’anys d’esforços i dedicació. A més, Illa va destacar la importància de promocionar aquesta cultura gastronòmica tant a nivell intern com extern, aprofitant la força del turisme enogastronòmic per impulsar l’economia catalana.
Amb aquesta estratègia, Catalunya s’estableix com a líder global en alimentació i turisme gastronòmic, un model de qualitat i innovació que atraurà més visites i posarà en valor els seus productes i tradicions.