• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
📞 Tel. 617 30 60 30 · 📧 gidona@gidona.com
Gidona
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
  • Cercar
  • Menu Menu

Anna Payet

Directora de l’Hotel Casa Cacao

L’Hotel Casa Cacao és el teu somni?

Més que un somni diria que és una il·lusió. D’una banda, des de sempre hi ha hagut la voluntat de tota la família d’El Celler de Can Roca d’invertir en Girona, de voler retornar tot el que ens ha donat el territori a casa. Pensa que hi ha centenars de projectes sobre la taula de fer cellers arreu del món, però tant en Joan com en Pitu i en Jordi sempre s’han mostrat recelosos de fer coses a fora que no podrien controlar ni dominar. D’altra banda, molts clients d’El Celler ens encoratjaven a obrir un petit hotel amb encant. Tot va fer que ens plantegéssim fer un hotel diferent, molt nostre, al centre de Girona i amb un fil conductor del cacau, amb el xef dolç d’El Celler Jordi Roca, que tenia moltes ganes fer una cosa gran al voltant de la xocolata. Volíem continuar explicant històries unides a la gastronomia i fa tres anys vam començar les obres, que han estat molt dures pel deteriorament que tenia la finca. És un projecte, com tots els que fem, de caire familiar i amb un esperit de ser amfitrions de casa nostra. Aquí no hi ha grans fons d’inversió al darrere.

Has tingut sempre una vida professional pròpia fora d’El Celler?

Potser vaig ser l’última d’incorporar-me a El Celler amb una funció determinada, però sempre he estat molt vinculada a tots els projectes d’El Celler de Can Roca. Jo em vaig llicenciar en Turisme a la Universitat de Girona, he sigut guia turístic, he gestionat un negoci d’apartaments turístics a l’Estartit, he estat en una agència de viatges receptora, he estat professora tant a la UdG com a l’Escola d’Hostaleria de Girona… però sempre molt vinculada a la família. Pensa que sent professora de l’Escola d’Hostaleria i Turisme els caps de setmana i durant les vacances meves treballava a El Celler perquè era l’única manera de poder veure en Joan i al mateix temps conèixer molt més bé aquest ofici. I he après la professió també gràcies a la tia Maria, la germana del meu sogre, que em va ensenyar a servir amb pinces o a muntar un pijama. O gràcies a fer càterings i carregar furgonetes, o a portar els sopars i el càtering durant deu anys, quan portàvem la part gastronòmica del Festival Cap Roig. A casa tots hem fet de tot.

I com sorgeix el nom de Casa Cacao?

En aquesta família tot es parla al voltant d’una taula tot fent un àpat, normalment durant els dies de Nadal, que és quan podem estar reunits tots. Allà vam començar a donar forma al nom de l’hotel. I també a la nostra Sala de Juntes, que és la barra que hi ha a l’entrada de la cuina d’El Celler. En una pissarra a la paret tots vam començar a escriure noms. Sabíem que havia de ser casa per donar continuïtat al nostre esperit, Can Roca, Celler de Can Roca, i cacao va sorgir per explicar el concepte de la xocolata. Amb la fonètica original del cacao. No és la casa del cacau, és la nostra casa, on et volem acollir i volem que sentis el cacau a tot arreu.

L’hospitalitat i ser grans amfitrions no deixa de ser una marca de la casa…

Al final crec que l’hospitalitat es defineix en ser generós. Generós amb els gestos, amb el temps que dediques a la gent, amb el fet de no filar prim amb res ni amb ningú… Crec que és una característica que l’has de portar dins teu, és impossible fer veure que ho ets si realment no ho ets. Ha de ser natural, mai forçat. A Casa Cacao continuem amb aquesta idea: hospitalitat, rebre la gent, pensar en ells. Sempre tenim flors fresques tant a l’habitació com en els diferents espais de l’hotel, sempre tenint en compte les preferències dels nostres hostes, i si hi estan més d’un dia els les canviem; i sempre amb xocolata a l’habitació, sabent si és o no el primer cop que visiten Girona, volent ser ambaixadors de la nostra ciutat i volent mostrar tot el territori de la nostra província.

T’has ocupat fins a l’últim detall de l’hotel?

No ho podria fer d’una altra manera! Però sí que és cert que per la meva professió i pel fet d’acompanyar en Joan en molts viatges de feina he visitat molts hotels i de molts tipus, siguin més senzills o més luxosos, i sempre faig fotos de tot: de matalassos, de catifes, de xampús, de penjadors, de porticons, de roba, de flors…. I ho faig perquè m’agrada. A més, vaig anar fent llistes d’hotels de coses que m’agraden i coses que detesto, i al final quan estàs dissenyant l’hotel penses en el que a tu personalment t’agradaria trobar en un hotel quan viatges. Però tot això no hauria estat possible sense la Sandra Tarruella, que juntament amb l’Olga Pajares han sigut les interioristes de l’hotel, i amb elles ens hem entès a la perfecció. Parlem el mateix idioma i tenim gustos similars, donem importància a l’artesania, apostem per la qualitat però tot des de la senzillesa. Els hostes el que prioritzen més quan s’allotgen en un hotel és el seu descans, i això ho hem tingut molt present. Cada habitació és una caixa acústica, el matalàs és fantàstic, com ho és la roba de llit, i sobretot els tancaments fan que no entri i una gota de llum. El client té el descans assegurat.

L’esmorzar és l’altre punt fort de l’hotel…

És un hotel on es ve a gaudir dels sentits, volem que el client tingui sobretot temps. Tots anem tan atrafegats amb el dia a dia que vull que quan els nostres clients arribin a la nostra casa no tinguin pressa per res, i molt menys per l’esmorzar, que volem que sigui una experiència única i exclusiva. Que es puguin asseure i que no s’aixequin per anar a un bufet. Que descansin, dormin, es relaxin i quan es despertin pugin a la terrassa. Es trobaran amb un esmorzar de forquilla i ganivet, molt nostre, amb format de degustació i posant el territori en un plat. Havíem de fer un esmorzar diferent, som El Celler de Can Roca i ho hem de demostrar. A partir de quarts de vuit es pot pujar i està obert fins a dos quarts de dotze. Hem de ser flexibles. Els plats estan creats i dissenyats per en Joan Roca i a la nostra cuina hi ha tres cuiners que han estat a la cuina d’El Celler i que han volgut ser a Casa Cacao. A més, en Pitu ens ha preparat una carta de vins fantàstica i còctels preparats amb licors i aiguardents fets a casa amb el projecte Ars Natura Líquida.

Volies que fos un hotel petit…

Tenim una capacitat de 30-35 persones, segons l’ocupació de cada una, distribuïdes en 15 habitacions. És una mida que et permet cuidar els detalls, personalitzar-ho totalment al client, saber qui són, saber els seus noms, les seves preferències, acollir-los, acompanyar-los a les seves habitacions, explicar-los la ciutat, el nostre territori; fer que se sentin a gust, millor que a casa seva. Volem gaudir de ser amfitrions. També volem que tothom, independentment de si és o no client de l’hotel, pugui gaudir de part dels nostres serveis a la granja i a la botiga, que tenim obertes a tothom per poder tastar i comprar tots els nostres productes.

Una de les característiques que has volgut imprimir a Casa Cacao és tot el tema de la sostenibilitat de l’hotel.

Bàsicament és conscienciar l’equip. Tinc un equip que és una meravella, amb persones molt implicades, i estic satisfeta i orgullosa que cada dia donen el cent per cent. S’han involucrat en el projecte i els ha costat molt poc entendre el que volia; entendre què vol dir ser sostenibles. Hem fet un gran esforç per ser eficients energèticament, reciclant amb la línia Roca Recicla, tenint cura amb els plàstics –que a Casa Cacao no entren–, amb tot el tema de l’estalvi de l’aigua… Sense equip no hi pot haver sostenibilitat, i abans de l’obertura els vaig reunir a tots perquè tothom conegués la feina de cadascú: recepció, personal de neteja i cuina i conserge de nit. Tothom és important. Som un equip.

No pots defallir en el grau d’excel·lència d’El Celler.

Aquí som Casa Cacao, i a sota hi posa “El Celler de Can Roca”. Això és un compromís que hem de defensar. Que en Joan, en Pitu i en Jordi m’hagin fet aquesta confiança pel tema de l’hotel és una responsabilitat molt gran i fa que hagi de batallar dia a dia per no perdre el grau d’excel·lència que vull donar als meus hostes. Hem de filar molt prim perquè els estàndards de qualitat d’El Celler són molt elevats. I ho volem defensar tant el meu equip com jo mateixa cada dia.

Aquesta feina et fa treballar braç a braç amb el xef dolç Jordi Roca.

En Jordi és la persona més valenta que conec. Optimista, amb un coneixement de la xocolata increïble, que ha viatjat, s’ha documentat, ha tastat, ha investigat… Ha dissenyat ell l’obrador de la planta baixa de Casa Cacao juntament amb en Damian Allsop, el primer pastisser que va tenir El Celler i que ha tornat als orígens. En Jordi és un treballador incansable, un savi del cacau. A més, me l’estimo molt, i com que és el petit de la casa per mi ha estat sempre el meu germà petit. L’evolució que ha fet, aquest salt de creativitat excepcional, impressiona. A mi en Jordi em perd!

Com portes aquesta nova vida al capdavant de Casa Cacao amb els teus fills?

Per molts premis que tinguem, el millor que ens ha passat a en Joan i a mi han estat els nostres fills, sota l’educació que els hem donat, que es defineix a ser bones persones i ser treballadors. En Marc té 23 anys i ja viu fora de casa, i la Marina ja en té 16. Amb aquestes edats i com que són molts responsables puc dedicar més temps a involucrar-me amb la feina. En Marc va començar a estudiar Ciències Polítiques, després de passar per Maristes, i al cap de dos anys va decidir canviar a Hostaleria. I ho va fer per sorpresa nostra, perquè sempre ens havia dit que no s’hi volia dedicar. Va voler estudiar a l’Escola d’Hostaleria, una escola pública de Girona, allà on el seu pare i els seus tiets van estudiar i on soc professora. Quan va acabar va estar un temps a Can Roca al costat de la iaia Montse, més tard a El Celler, i després va estar amb el xef Dan Barber, del restaurant Blue Hill Farm de Nova York, un restaurant que té el seu propi cultiu de vegetals i fruita i una granja pròpia.

A en Marc li agrada la idea de tenir un petit restaurant, fer cuina de territori i tenir el seu propi hort. És un restaurant on costa molt entrar-hi, li va costar un any i finalment el van admetre. Aquí ser fill de Joan Roca no li va obrir les portes i s’ho va haver de treballar molt. Ara està a la cuina del de la plaça del Vi núm. 7, a Girona, on s’hi troba molt bé. I la Marina la veig també en el món de l’hostaleria, malgrat que ella diu que no. Ha estat als Maristes i ara està al Sobrequés perquè està fent el batxillerat artístic, una altra escola pública, també, i quan acabi vol anar a Barcelona i vol fer disseny de productes o d’interiors, però cada tarda ve a l’hotel. L’estiu passat va estar a El Celler, encara que tots han començat a la casa mare, a Can Roca, els restaurants dels avis. Jo veig que a ella li encanta, però el futur ho dirà!

I que els teus fills vulguin continuar us dona ales a l’hora d’obrir establiments i treballar amb la mateixa passió de sempre?

En Marc sempre ha dit que El Celler és El Celler, una història de tres germans i que és irrepetible. I ell vol fer una altra cosa. Pensa que els avis d’en Joan van començar amb un hostalet a la Vall de Llémena, els pares van fer Can Roca i els fills han fet El Celler. Cadascun dins el mateix entorn han fet la seva pròpia història, i en Marc i la Marina segurament també faran la seva pròpia història.

Després de l’aturada obligada a causa de la Covid-19, ja us esteu preparant per reobrir novament Casa Cacao?

Sí, ho estem fent amb il·lusió però també a la vegada amb la incertesa de com anirà tot. Aquest temps que hem estat confinats hem aprofitat per formar-nos i sobretot per tenir molt presents els protocols de seguretat tant per al nostre equip com per als nostres hostes. Ja hem demanat a les empreses que ens facin certificats per acreditar que seguim tot l’establert en matèria higienicosanitària per la reobertura. Ja hem començat amb la neteja amb una empresa certificada. Tenim a punt tot el necessari per tal de garantir la confiança, la tranquil·litat i la seguretat.

Teníeu l’hotel ple durant els mesos d’abril i maig. Com han reaccionat els clients davant aquesta situació?

Certament, els mesos d’abril i maig teníem una ocupació molt alta. Nosaltres hem trucat un per un els clients que tenien reserves a l’Hotel Casa Cacao, ens hem interessat pel seu estat de salut, hem conversat i hem quedat gratament sorpresos i contents que la majoria de clients han decidit no anul·lar la reserva i buscar una altra data per venir. Tenim uns quants clients als quals els hem hagut de canviar la data diverses vegades, a mesura que anaven canviant les notícies de les fases del desconfinament, i aquests no l’han anul·lat mai.

Tot l’equip de l’Hotel Casa Cacao els estarem sempre agraïts.

www.hotelcasacacao.com

Compartir aquesta entrada
  • Compartir a Facebook
  • Compartir a Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Compartir a Pinterest
  • Compartir a LinkedIn
  • Compartir a Tumblr
  • Compartir a Vk
  • Compartir a Reddit
  • Compartir per correu

Video Gidona

https://www.gidona.cat/wp-content/uploads/2019/01/anunci-gidona.mp4

Instagram

No images available at the moment

Segueix-nos!!

Entrades recents

  • n174 juliol 2022
  • ELS FIDEUS A LA CASSOLA
  • Sandra Cooper Cantant i compositora
  • Una vida al Club Nàutic Port d’Aro
  • FIRA DE LA GAMBA DE PALAMÓS
© Copyright - GiDona. Powered by YolandaEB
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
La Salinera (Palamós) 7 consells per promocionar la teva marca a TikTok
Scroll to top
  • Aviso Legal
  • Política de Privacidad
  • Política de Cookies
  • Configuración de Cookies
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad