• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Tel: 972 967 497 / 603 84 85 52 / 661 40 11 56 · gidona@gidona.com
Gidona
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • SALUT
  • MASCOTES
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
  • Cercar
  • Menu Menu
Arròs amb Gambes
Arròs amb Gambes

Arròs sec de gambes de Palamós per Jordi Ribas: Ingredients per a quatre persones

Ingredients per a quatre persones

  • 160 g de sofregit empordanès
  • 20 g d’allioli negat (alls, oli d’oliva i brins de safrà, tot triturat)
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • 12 gambes de Palamós mitjanes
  • 360 g d’arròs Nembo de l’Estany de Pals
  • 1,5 l de fumet de peix
  • 300 g de sèpia
  • Sal i pebre

Preparació

Primer de tot, en una paella de ferro o d’acer sofregim les cues de les gambes prèviament pelades i les reservem. Hem de tenir en compte que la paella que fem servir ha de ser ben grossa, per a quatre persones; una paella de 45 cm aproximadament. A més, l’arròs ha de quedar molt ben estès per tota la paella.

Seguidament, afegim la sèpia i el sofregit de ceba empordanès a la mateixa paella. Deixem que el sofregit es faci a foc lent durant un parell de minuts i el salpebrem una mica. Després, hi afegim l’arròs i anem barrejant-ho tot per tal que l’arròs quedi impregnat del sofregit. Aleshores, ho mullem amb el fumet de peix calent, fem que bulli a foc viu durant dos minuts i ho rectifiquem de sal i pebre.

Tot seguit, posem la paella al forn (a 190 °C durant uns catorze minuts) o la deixem a foc molt baix fins que s’evapori tot el caldo o fins que l’arròs estigui cuit. Si veiem que l’arròs ha quedat sec, però que encara no està cuit, podem afegir-hi una mica més de caldo. Per acabar, disposem les cues de les gambes per sobre de l’arròs.

Compartir aquesta entrada
  • Compartir a Facebook
  • Compartir a Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Compartir a Pinterest
  • Compartir a LinkedIn
  • Compartir a Tumblr
  • Compartir a Vk
  • Compartir a Reddit
  • Compartir per correu

VOLS SUBSCRIURE’T A LA NOSTRA REVISTA?

La pots rebre còmodament en format digital cada mes al teu correu, o en format físic al teu domicili!

Clic aqui

Pàgines

  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • SALUT
  • MASCOTES
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE

Entrades recents

  • Imma Pardo Propietària de Cruceritis
  • ASTRID21 35 anys transformant vides a Girona
  • GIL’S Quatre dècades de cuina marinera a Banyoles
  • Sallés Hotel celebra l’11a nit solidària per donar suport a la lluita contra el càncer
  • Dra. Sara Guirao
© Copyright - GIDONA
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Maria Domènech Gerent de La Vostra Llar, residències per a la gent gran (Sant...Les nostres plantes i animals
Scroll to top
  • Aviso Legal
  • Política de Privacidad
  • Política de Cookies
  • Configuración de Cookies
Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, acceptes l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per aquests propòsits.    Ver
Privacidad
Contacta'ns!
WhatsApp
Hola 👋 Com podem ajudar-te?
Enviar un missatge