Arròs sec de gambes de Palamós per Jordi Ribas: Ingredients per a quatre persones
Ingredients per a quatre persones
- 160 g de sofregit empordanès
- 20 g d’allioli negat (alls, oli d’oliva i brins de safrà, tot triturat)
- 50 ml d’oli d’oliva
- 12 gambes de Palamós mitjanes
- 360 g d’arròs Nembo de l’Estany de Pals
- 1,5 l de fumet de peix
- 300 g de sèpia
- Sal i pebre
Preparació
Primer de tot, en una paella de ferro o d’acer sofregim les cues de les gambes prèviament pelades i les reservem. Hem de tenir en compte que la paella que fem servir ha de ser ben grossa, per a quatre persones; una paella de 45 cm aproximadament. A més, l’arròs ha de quedar molt ben estès per tota la paella.
Seguidament, afegim la sèpia i el sofregit de ceba empordanès a la mateixa paella. Deixem que el sofregit es faci a foc lent durant un parell de minuts i el salpebrem una mica. Després, hi afegim l’arròs i anem barrejant-ho tot per tal que l’arròs quedi impregnat del sofregit. Aleshores, ho mullem amb el fumet de peix calent, fem que bulli a foc viu durant dos minuts i ho rectifiquem de sal i pebre.
Tot seguit, posem la paella al forn (a 190 °C durant uns catorze minuts) o la deixem a foc molt baix fins que s’evapori tot el caldo o fins que l’arròs estigui cuit. Si veiem que l’arròs ha quedat sec, però que encara no està cuit, podem afegir-hi una mica més de caldo. Per acabar, disposem les cues de les gambes per sobre de l’arròs.
Video Gidona
Pàgines
Entrades recents
- Neus Vila i Figareda – Històries de dones amb connexió personal: la Ramona
- La tria literària de juny 2023
- El grup Perelada celebra el seu centenari amb una exposició immersiva a l’IDEAL
- Júlia Serrat: El penya – segat de cristall , el pervers preu del poder
- Els enginyers del sector públic exigeixen l’equiparació en la classificació professional