Restaurant Casa Teva (Sant Feliu de Guixols)
Evolució i excel•lència
Juan i Shirley Arrúa van inaugurar el Restaurant Casa Teva ara fa 3 anys i mig. Si bé van començar sense fer massa fressa, amb un servei a sala modest, una curta carta de vins, estovalles de paper i un menú a 12€, malgrat disposar d’una carta molt atractiva amb una aposta per la cuina d’autor, ara tot ha canviat. L’enlairament del Casa Teva com a restaurant gastronòmic, amb bon producte de qualitat i sàvies i gustoses combinacions d’ingredients , ja fa mesos que va començar i ara, a la visita feta el passat mes de setembre, ha agafat la velocitat de creuer. Una velocitat que els ha fet tenir plens durant tot l’estiu oferint el que saben fer, grans plats d’autor però clarament identificats per una sàvia base de la cuina tradicional i amb un únic objectiu : fer gaudir als seus clients.
Em comenten els germans Arrúa que cada cop més els clients s’inclinen per demanar plats de carta i dels suggeriments que proposa cada dia i això, per descomptat, dona més seguretat al xef, Juan Arrúa, que s’arrisca cada cop més , oferint plats amb molta personalitat i amb una proposta que el diferencia. Realment llegint la carta, amb prop de 40 plats!, un se n’adona de la sensibilitat que té Arrúa per la cuina tradicional que pren com a base, però experimentant amb combinacions on el producte de qualitat és un constant, i sempre amb execucions i coccions precises ,molt i molt atractiva i el que és més important : fent una excel·lent, personal i bona cuina . No hi ha més!
Ara que arriba la tardor Juan Arrúa es proposa treballar amb un producte que l’apassiona com són els bolets i ja de cara a l’hivern entrarà la tòfona que farà gaudir, estic convençut, a tots els seus clients. Per fer un petit mos del que ens espera , Arrúa va voler que tastéssim algun dels plats que entraran a carta i que tenen els bolets com a grans protagonistes. “És la temporada de l’any que més m’agrada i que em permet jugar molt sobretot amb els mars i muntanya”, afirma el xef ganxó. I d’aquesta manera presenta uns petits blinis de ceps amb caviar per ser menjats a desenes. O la fantàstica torradeta de ceba caramel·litzada i tòfona d’estiu, les últimes de l’any , i que quan arribi la melanospòrum , la gran i aromàtica tòfona negre, les tornarà a posar a la carta. Delícia és poc!
I quan sembla que l’alta cuina dona a l’esquena a les sopes calentes, ens sorprèn amb un sopa de ceps i ceba amb cansalada viada i rovell d’ou, amb una textura de consomé i que promet ser un dels hits de la tardor del Casa Teva. Com ho és el seu carpaccio de ceps i figues amb foie gras mi-cuit sota una base de pil-pil fet amb el propi suc del cep que ha estat cuit a baixa temperatura i marcat a la brasa i l’oli de pinyons.
I novament ens sorprèn amb la seva versió de la patata i mongeta, fet amb nyoquis de patata d’una textura excelsa, una salsa de mantega noisette amb puré de mongeta verda i coronat amb caviar. O amb el seu caneló d’ànec amb beixamel de foie gras , ceps laminats i recobert de tòfona d’estiu. O fins i tot amb la seva truita “vaga”, oberta, amb gambes, cep i papada de porc. I sobretot l’ou cuit a baixa temperatura a sota d’un niu de bolets i tòfona . Em comenta Juan Arrúa que el rovell d’ou és la millor salsa del món , per la seva textura, pel color, perquè és capaç d’ajuntar tot un plat i amb una melositat que no troba a cap altre salsa més. Quanta raó, Déu! En definitiva plats de gaudiment total que arriben a fer plorar als comensals més sensibles!
La degustació va acabar amb 2 plats memorables ( els altres no ho eren?) : el llobregant marcat a la brasa a sobre d’un llit d’escuma de patata lleugerament fumada, rossinyols i coronada amb una làmina de papada ibèrica de Maldonado. I un plat que no es pot obviar quan es va al Casa Teva com és el seu arròs, en aquesta ocasió sec, fet amb un potent sofregit, amb rossinyols, ceps i trompetes i coronat amb 2 gambes XL
Shirley Arrúa, l’altre gran pota del restaurant Casa Teva, dirigeix la sala amb naturalitat, professionalitat, simpatia, bon gust i sobretot responsabilitzant-se d’una nova carta de vins atractiva amb referències poc conegudes ja siguin de la DO Empordà com de fora.
Realment els germans Arrúa fan un gran equip. El restaurant està tenint una evolució constant que sembla no tenir límits, sempre amb novetats tant de plats com a sala i això és el més bon senyal que un comensal pot trobar quan visita freqüentment un restaurant. I , no ho oblidem, sempre amb una de les millors vistes de la platja de Sant Feliu de Guíxols . What else?
Plaça Ferran Agulló, 3 Sant Feliu de Guíxols Tels.: 872 267 901 i 615 22 34 21
Video Gidona
No images available at the moment
Segueix-nos!!