• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
📞 Tel. 617 30 60 30 · 📧 gidona@gidona.com
Gidona
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
  • Cercar
  • Menu Menu

Restaurant Casa Teva (Sant Feliu de Guixols)

Evolució i excel•lència

Juan i Shirley Arrúa  van inaugurar el Restaurant Casa Teva ara fa 3 anys i mig. Si bé van començar sense fer massa fressa, amb un servei a sala modest, una curta carta de vins, estovalles de paper i un menú  a 12€, malgrat disposar d’una carta molt atractiva amb una aposta per la cuina d’autor, ara tot ha canviat. L’enlairament del Casa Teva  com a restaurant gastronòmic, amb  bon producte de qualitat i sàvies i gustoses combinacions d’ingredients ,   ja fa mesos que va començar i ara, a la visita feta el passat mes de setembre,  ha agafat la velocitat de creuer. Una velocitat que els ha fet tenir plens  durant tot l’estiu oferint el que saben fer,   grans plats d’autor però clarament identificats  per una sàvia base de la cuina tradicional i amb un únic objectiu  : fer gaudir als seus clients.

Em comenten els germans Arrúa que cada cop més els clients s’inclinen per demanar plats de carta i dels suggeriments que proposa cada dia i això,  per descomptat,  dona més seguretat al xef, Juan Arrúa, que s’arrisca cada cop més , oferint plats amb molta personalitat i amb una proposta que el diferencia. Realment llegint la carta, amb prop de 40 plats!, un se n’adona  de la sensibilitat que té Arrúa per la cuina tradicional que pren com a base, però experimentant  amb combinacions on el producte de qualitat és un constant, i sempre amb execucions i coccions precises ,molt i molt atractiva i el que és més important : fent una excel·lent, personal  i bona cuina . No hi ha més!

Ara que arriba la tardor Juan Arrúa es proposa treballar amb un producte que l’apassiona com són els bolets i ja de cara a l’hivern entrarà la tòfona que farà gaudir, estic convençut, a tots els seus clients. Per fer un petit mos del que ens espera , Arrúa va voler que tastéssim algun dels plats que entraran a carta  i que tenen els bolets com a grans protagonistes. “És la temporada de l’any que més m’agrada i  que em permet jugar molt sobretot amb els mars i muntanya”, afirma el xef ganxó. I d’aquesta manera presenta uns petits blinis de ceps amb caviar per ser menjats a desenes.   O la fantàstica torradeta de ceba caramel·litzada i tòfona d’estiu, les últimes de l’any , i que quan arribi la melanospòrum , la gran i aromàtica tòfona negre, les tornarà a posar a la carta. Delícia és poc!

I quan sembla que l’alta cuina dona a l’esquena a les sopes calentes, ens sorprèn amb un sopa de ceps i ceba amb cansalada viada  i rovell d’ou, amb una textura de consomé i que promet ser un dels hits de la tardor del Casa Teva. Com ho és  el seu carpaccio de ceps i figues amb  foie gras mi-cuit  sota una base de pil-pil fet amb el propi suc del cep que ha estat cuit a baixa temperatura i marcat a la brasa i l’oli de pinyons.

I novament ens sorprèn amb la seva versió de la patata i mongeta, fet amb  nyoquis de patata d’una textura excelsa, una salsa de mantega noisette amb puré de mongeta verda i coronat amb caviar. O amb el seu caneló d’ànec amb beixamel de foie gras , ceps laminats i recobert de tòfona d’estiu. O fins i tot amb la seva truita “vaga”, oberta, amb gambes, cep i papada de porc. I sobretot l’ou cuit a baixa temperatura  a sota d’un niu de bolets i tòfona . Em comenta Juan Arrúa  que el rovell d’ou és la millor salsa del món , per la seva textura, pel color, perquè és capaç d’ajuntar tot un plat i amb una melositat que no troba a cap altre salsa més. Quanta raó, Déu! En definitiva plats de gaudiment total  que arriben a fer plorar als comensals més sensibles!

La degustació va acabar amb 2 plats memorables ( els altres no ho eren?) : el llobregant marcat a la brasa a sobre d’un llit d’escuma de patata lleugerament fumada, rossinyols i coronada amb una làmina  de papada ibèrica de Maldonado.   I un plat que no es pot obviar quan es va al Casa Teva  com és el seu arròs, en aquesta ocasió sec, fet amb un potent sofregit, amb rossinyols, ceps i trompetes i coronat amb 2 gambes XL

Shirley Arrúa, l’altre gran pota del restaurant Casa Teva, dirigeix la sala amb naturalitat, professionalitat, simpatia, bon gust i sobretot  responsabilitzant-se d’una nova carta de vins atractiva amb referències poc conegudes ja siguin de la DO Empordà com de fora.

Realment els germans Arrúa fan un gran equip. El restaurant està tenint una evolució constant que sembla no tenir límits,  sempre amb novetats tant de plats com a sala i això és el més bon senyal que un comensal pot trobar quan visita freqüentment un restaurant. I , no ho oblidem, sempre amb una de les millors vistes de la platja de Sant Feliu de Guíxols . What else?

Plaça Ferran Agulló, 3      Sant Feliu de Guíxols    Tels.: 872 267 901 i    615 22 34 21  

Compartir aquesta entrada
  • Compartir a Facebook
  • Compartir a Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Compartir a Pinterest
  • Compartir a LinkedIn
  • Compartir a Tumblr
  • Compartir a Vk
  • Compartir a Reddit
  • Compartir per correu

Video Gidona

https://www.gidona.cat/wp-content/uploads/2019/01/anunci-gidona.mp4

Instagram

No images available at the moment

Segueix-nos!!

Entrades recents

  • Com vestir-se per anar a un casament? Encerta el look
  • n172 Maig 2022
  • La Biblioteca de Figueres mostra documentació històrica
  • Mun Bau, fundadora de Grace of No Age
  • Què cal fer quan hi ha okupes a la teva vivenda?
© Copyright - GiDona. Powered by YolandaEB
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
Els Bolets del Berguedà Ariadna Puerta
Scroll to top
  • Aviso Legal
  • Política de Privacidad
  • Política de Cookies
  • Configuración de Cookies
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad