• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
📞 Tel. 617 30 60 30 · 📧 gidona@gidona.com
Gidona
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • SALUT
  • MASCOTES
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
  • Cercar
  • Menu Menu

Celler Parés Baltà

Un celler familiar, orgànic i biodinàmic al mig del Penedès

Quan et vas apropant a Parés Baltà per la carretera que arriba a Pacs del Penedès, et sorprèn un paisatge de vinyes que et va envoltant als dos costats de la carretera, obres la finestra del cotxe i l’aire fresc i pur es deixa notar, les vinyes ara just comencen amb els brots, la pluja fina i persistent ha sigut benvinguda, ens troben al mig del Penedès.

El Celler Parés Baltà és un projecte familiar, que neix el 1790 quan es planten les primeres vinyes, en un entorn natural privilegiat, temperat pel clima mediterrani que li dona un caràcter molt singular i per una terra argilosa i calcària que imprimeix personalitat a tots els vins del celler. Cinc finques amb cinc sols diferents, que van des dels 170 metres als 800 metres d’altitud, en les que cultiven setze varietats de raïm distintes.

La biodiversitat del territori i un microclima particular, converteix a aquest entorn de vinyes, oliveres i ametllers és un lloc màgic, on la lluna és la protagonista d’una evolució que va començar amb l’avi Joan, fill de viticultors, ell ja l’observava amb la saviesa d’un home fet al camp, però sense els coneixements que ara té la família Cusiné sobre la biodinàmica i que apliquen amb mestria, elaborant vins sota els preceptes de les fases lunars, uns vins que estan certificats biodinàmics des del 2013. Parés Baltà avui és un referent de vins biodinàmics al Penedès, a més totes les seves vinyes estan certificades en ecològic des del 2002 i els seus vins són aptes per vegans.

Els pares, el Joan i la Maria Àngels, encara volten pel celler, el món del vi enganxa tant que no és fàcil allunyar-te d’ell, però és la tercera generació de la família Cusiné, en Joan i en Josep, els dos fills i les seves dones, a pesar de la seva joventut, ja fa vint anys que treballen al celler, ells són els que estan ara al davant del negoci.

Casualitats de la vida, les dues dones, cunyades, són les enòlogues del celler, la Maria Elena, química de professió va estudiar enologia i la Marta, farmacèutica, també va estudiar un any més tard enologia, dues dones al capdavant d’un celler amb tradició, però amb el dinamisme com arma principal per la innovació.

En arribar al celler, ens espera la Marta, una dona comunicativa, simpàtica i molt hospitalària, ella ens presenta a la Florence, una noia vinguda del Canadà, enamorada de la nostra terra i dels nostres vins, que porta ja dos anys al celler al departament d’enoturisme, és experta en vins i té un caràcter dolç i rialler que ens va enamorar per complet.

Ens va ensenyar la vinya, van trepitjar la terra, parla amb passió de Parés Baltà, que necessari és tenir una persona que s’estima el que fa, també ens parla de les varietats, dels ingerts de sumoll i els veiem, de les vinyes d’alçada i de les centenàries, ens fa un recorregut pels diferents llocs del celler, per la sala de tast, la sala de botes i també baixem a la cava, és impressionant admirar el descans dels caves, amb la tranquil.litat i la temperatura ideal i tots molt ben posats, són caves de llarga criança, alguns arriben fins i tot a cent mesos, la veritat és que en aquest celler es té cura de tots els detalls, per petits que siguin, formen un gran equip dintre d’un gran celler.

Anem a tastar alguna cosa i veig el Wine Bar de Parés Baltà, és preciós i gran, una terrassa amb unes vistes magnífiques, és un lloc ideal per connectar amb la natura i per prendre una copa de vi de qualitat acompanyat pels embotits de la zona. Tastem algunes referències úniques, com el Ginesta 2020, un monovarietal de Gewürztraminer procedent de les vinyes plantades a més alçada del celler, un vi que mai hagués pensat que es podia adaptar tan bé a aquesta zona, però s’ha de tenir en compte que parlem de dues enòlogues brillants que porten en l’ADN la passió per la innovació i per sorprendre amb coses diferents, i sense cap dubte, ho aconsegueixen.

Tastem el Cava Rosa Cusiné, una garnatxa encisadora amb uns rosaris fins i ben definits i el Cava Blanca Cusiné de més de vuitanta mesos, realment un dels millors caves relació qualitat-preu que hi ha al mercat, un altre vi sorprenent és el Satèl.lit, un vi blanc elaborat amb carinyena blanca que és una verdadera delícia gastronòmica. Veig a l’estant tota la gamma de caves i de vins, molt extensa, des de l’Origen, els vins joves, Micro Cuvée, vins de vinyes amb poca producció, molt singulars, els R-Revolutions, el Calcarí, l’Indígena i el Còsmic, tots tres biodinàmics, a més tots els seus vins es poden comprar també a la web del celler.

Mentre la Marta ens va explicant moltes coses interessants, aquesta dona és una erudita del món del vi i l’apassiona la biodinàmica, tant és així, que també ensenya a d’altres a fer servir aquesta filosofia.

Ens diu, que treballen amb animals que fan compost i que en aquest compost li posen plantes, que fa que hagin molt de bitxes, para que aquest compost no tingui matèria orgànica solament, sinó que sigui un compost activat, perquè la biodinàmica diu, dona vida a la terra, perquè les arrels siguin fortes i donin un bon rendiment. A la part aèria de la planta, també li posen un preparat d’homeopatia amb sílice, per atraure la llum del sol, per donar-li vida també, això dona com a resultat, uns vins molt dinàmics i molt vius. Ens sentim privilegiats de rebre aquesta classe magistral de biodinàmica,

Després d’aquesta conversa amb la Marta tan enriquidora, en la que ens fa reflexionar amb tot el que comporta la biodinàmica, la filosofia d’observar, pensar, sentir i actuar, ens toca marxar del celler, i ho fem amb la nostàlgia del moment viscut, de l’amabilitat de la rebuda i també molt conscients, que el Joan i la Maria Àngels tenen uns dignes successors, que continuaran ballant entre àmfores, damajoanes de vidre, dipòsits d’inoxidable i botes, i convençuts que encara queden moltes pàgines d’aquest celler tan familiar per escriure, un celler capaç de conservar les tradicions i de continuar crea’n vins nous i diferents per conquerir-nos a tots, vins amb una qualitat excel.lent, fets amb la mínima intervenció i respectant tot el natural.

Els vins del celler Parés Baltà són vins amb cos, però també són vins que porten l’ànima de la lluna.

www.paresbalta.com  

Compartir aquesta entrada
  • Compartir a Facebook
  • Compartir a Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Compartir a Pinterest
  • Compartir a LinkedIn
  • Compartir a Tumblr
  • Compartir a Vk
  • Compartir a Reddit
  • Compartir per correu

Video Gidona

https://www.gidona.cat/wp-content/uploads/2019/01/anunci-gidona.mp4

revista_gidona

Aquest més a l'espai de salut la metgessa Sandra Aquest més a l'espai de salut la metgessa Sandra Perich ens porta com prevenir el dolor lumbar‼️

El dolor de la zona lumbar és un mal molt comú; afecta gairebé una de cada cinc persones i presenta diferents graus de gravetat. 

👉🏻A l'article ens explica els motius i recomanacions per minimitzar els símptomes i com prevenir-los

Mira l'article sencer, seguint el link de la nostra Bio (pàgina 50
.
.
.
#gidonasetembre #revistagidona #girona #salut #saludable #article #limits #consells #healthylife #vidasaludable #estres #dolorlumbar #dona #limitessaludables
Vols treballar amb nosaltres 🤗? Estem buscant Vols treballar amb nosaltres 🤗?

Estem buscant comercial per Girona i Figueres, amb experiència en vendes, en mitjans de comunicació.

👉 Si vols saber-ne més, envia el teu currículum a 📨 direccio@gidona.com 
O bé etiqueta o envia-li aquest anunci a qui creguis que pot interessar. 

💜 Gràcies a totxs per compartir.
.
.
.
#revistagidona #gidona #ofertafeina #ofertagirona #girona #ofertatrabajo #comercial #donagirona #ofertatreball #feinagirona #figueres #feinafigueres
Si t'estàs al càrrec de les xarxes socials del t Si t'estàs al càrrec de les xarxes socials del teu negoci (o les teves personals), l'article d'aquest mes de la @yolandaebmarketing, t'anirà molt i molt bé 👏

Acabem de tornar de vacances i és hora de carregar piles a l'hora de gestionar les xarxes socials, en aquest article trobareu 7 consells que ús aniran molt bé💪

👉 Segueix el link al perfil (pàgina 64) per aconseguir-ho!
.
.
.
#gidonagirona #revistagidona #yolandaebmarketing #girona #xxss #instagram #facebook #redessociales #gidonasetembre #yolandaeb #emprendedores #business #xarxessocials
La @sandrajorda_weddings ens porta tendències de La @sandrajorda_weddings ens porta tendències de vestit de convidades pel pròxim 2023 👑

Ens porta aquests looks espectaculars per lluir fantàstiques en un dia tan especial amb un vestit únic!

👉Segueix el link del perfil (pàg 44)
.
.
.
#revistagidona #gidonasetembre #moda #fashion #nuvi #nuvies #tendencies #casaments2023
"Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acab "Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible."

-Miquel Martí i Pol 🌹-

Des de Gidona i Delicatessen Girona @delicatessengirona, us desitgem a totes i a tots, una molt bona Diada de Catalunya
.
.
.
#revistagidona #diadacatalunya #diada2022 #gidonagirona #gidonasetembre #delicatessengirona #catalunya #girona
Aquest setembre tenim en portada a la Sònia Carmo Aquest setembre tenim en portada a la Sònia Carmona @la_foodlovers , empresària i creadora de contiguts digitals🤩

Una dona treballadora, que ha aconseguit els seus objectius, tot gràcies a la constància i dedicació a la seva passió.

En aquest número ens explica les seves vivències (família, treballs, projectes i tot sobre aquest món virtual on està triomfant tant dia darrere dia...)⭐️

Encara no la segueixes?😉

👉Si vols saber-ne més de la Sònia i com ha arribat on és ara, segueix el link de la bio (pàg 34).
.
.
.
#gidonagirona #revistagidona #gidona #gidonasetembre #girona #revista #soniacarmona #marqueting #comunicacio #vivencies #contingut
Load More Follow on Instagram

Entrades recents

  • L’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, present a FITUR de Madrid
  • SANTA CRISTINA D’ARO ES MOSTRA D’ACORD AMB LA DECISIÓ DE LA GENERALITAT SOBRE L’ABOCADOR DE SOLIUS
  • Què saps sobre els pílings químics?
  • ANSIETAT I BENESTAR EMOCIONAL
  • El conjunt edificat de la platja de Castell de Palamós acollirà un centre d’interpretació de l’entorn
© Copyright - GiDona. Powered by YolandaEB
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • SALUT
  • MASCOTES
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
Figueres presenta la 6a edició del Premi Frederic Pujulà de narrativa curta...Què cal fer quan hi ha okupes a la teva vivenda?
Scroll to top
  • Aviso Legal
  • Política de Privacidad
  • Política de Cookies
  • Configuración de Cookies
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad