Hotel Convento de Aracena & Spa
Luxe i bon gust a Aracena (Huelva), la capital del pernil ibèric
La serra d’Aracena és un parc natural que ofereix un seguit de pintorescos pobles al costat d’un espectacular entorn natural, i és la capital i el bressol del pernil ibèric de bellota, d’aglà, el producte gastronòmic espanyol per excel·lència, amb pobles que el recorden constantment, com Jabugo o Cumbres Mayores.
Aracena està situat a una hora de Sevilla i és una destinació ideal per passar un cap de setmana descobrint entorns naturals únics, on els boscos d’alzines i pinedes poblen les grans dehesas, on els porcs ibèrics campen lliurement menjant tot el que troben segons la temporada, siguin aglans, bolets, tòfones… i es converteixen en autèntics atletes anant a beure a rierols situats a l’altre extrem, on hi ha els seus aliments. Però la serra d’Aracena la poblen també pobles meravellosos, pobles blancs, molts d’ells senyorials, com Linares de la Sierra, Almonaster la Real o la capital, Aracena, que guarda grans tresors com la Gruta de las Maravillas, una cova visitada cada any per més 300.000 persones, espectacular i molt ben conservada i condicionada, situada sota el castell d’Aracena, que també és visitable.
I és aquí on trobem un espectacular hotel rural amb molt d’encant, situat al costat del castell i de la Gruta: el Convento de Aracena & Spa. Es tracta d’un antic convent del segle XVII reformat amb molt de gust durant el 2013, que respecta tots els elements ornamentals de l’edifici original, i que compta amb 36 amples habitacions dobles, 19 de superiors i 2 suites júnior, amb una decoració moderna i amb tot luxe de detalls.
Disposa d’una piscina a l’exterior amb unes vistes meravelloses de tot el poble d’Aracena i sobretot d’un spa amb piscina climatitzada, sauna, bany turc i un ampli ventall de massatges. L’Hotel Convento de Aracena, a més, disposa d’un extraordinari restaurant, que forma part de l’associació Ruta del Jamón de Jabugo, i tot plegat fa, sobretot gràcies a l’amabilitat de tot el personal, que sigui un hotel perfecte per descansar després de fer diferents excursions a tota la regió.
Estem a la pàtria del pernil ibèric i per aquest motiu cal visitar diferents assecadors de pernils. En trobarem al llarg de la ruta tant al poble de Jabugo com, sobretot, a Cumbres Mayores, com ara els que disposen empreses familiars com La Valla o Tartessos, un dels grans productors de porcs ibèrics gràcies a les diferents deveses que disposen a tota la regió. Tots treballen amb una elaboració artesanal que utilitza el vent del nord que sempre bufa a la serra d’Aracena per assecar de manera natural els pernils i les espatlles.
A la capital, Aracena, cal visitar la botiga Quesos de Aracena Monte Robledo, a la cèntrica plaça Marqués de Aracena, on a part de vendre formatges elaborats artesanalment a la seva granja i productes típics de la regió, aquests es poden degustar a la terrassa del local acompanyats d’un vi de la regió. Monte Robledo organitza tallers a la seva finca que inclouen al final un tast, sobre l’elaboració artesanal de formatges, tots de llet crua, que resulten excel·lents.
Més informació: www.hotelconventoaracena.es