Durant un mes, la gamba de Palamós certificada amb la Marca de Garantia s’eleva al màxim nivell per gaudir-ne de mil maneres diferents. Tots els restaurants que participen en aquest menú de la gamba han estat certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós per oferir la màxima qualitat i treballar per la sostenibilitat.
Per què es fa aquest menú especial de la gamba de Palamós?
Des de fa anys, els pescadors de Palamós han pres consciència de la importància de mantenir els estocs de pesca en un bon estat de conservació. Per això, treballen amb els científics i amb l’Administració per implementar mesures que assegurin el futur del recurs pesquer mitjançant una explotació responsable del mar per part de tot el sector.
Des del 2013, i d’acord amb les directrius europees, s’aplica a Palamós un pla de gestió de la pesca de gamba vermella pioner a la Mediterrània occidental. Un pla de gestió pesquera és unacord entre tots els agentsque hi estanimplicats pel qual es determinen uns objectius desostenibilitat i unes especificacions per assolir-los: què es pesca, com es pesca, qui pesca, on es pesca i quan es pesca.