El xef Josep Maria Porta lidera una acció per donar menjar als més necessitats
“No pot faltar mai un plat a taula a cap família”
Josep Maria Porta, xef del restaurant Sa Cova, ubicat a l’Hotel NM Suites de Platja d’Aro, té un tarannà solidari amb els més desafavorits. “Tothom que em coneix ja ho sap que des de sempre intento posar el meu granet de sorra per fer accions solidàries en les quals crec. M’agrada ajudar la gent i ara estem passant moments molt difícils, amb molta gent que està passant gana. El meu ofici és donar menjar i la millor manera que tinc, juntament amb els meus companys d’ofici que m’acompanyen, amb tots els seus establiments tancats, és ajudar, que sempre dona una motivació extra. I aquesta és la nostra filosofia.”
Josep Maria Porta ha aconseguit que diferents cuiners empordanesos, com ara Blai Florensa, de l’Hotel Aromar; Josep Sáez, de l’Hotel La Plaça de Madremanya; Vicenç Fajardo, del restaurant Saó a Fonteta; Toni Izquierdo, de Mas Els Arcs; Marc Cané, del Diferent de Begur; Quim Casellas, del Casamar; Xavier Godard, de s’Agaró, o Eneko Agote, de l’Hotel Llevant, a banda de la col·laboració de La Cuina de l’Empordanet que aporta l’Aula Gastronòmica de l’Empordà per elaborar tots els plats, s’involucrin en aquests àpats solidaris. “Hi ha diferents proveïdors que cada setmana o cada quinze dies ens fan arribar productes, com ara Fruits Vermells, Verdures Pi, Carns Vila o La Fleca, a banda d’altres productes que jo mateix compro. Un cop cuinats, fem un repartiment a la Fundació Arrels, a l’Hospital de Campanya, la Fundació Can Padró, La Sopa i Càrites.”
“Aquest any volem arribar a la xifra màgica d’elaborar 20.000 canelons i 2.000 litres d’escudella, a banda de recaptar 2.000 joguines.” Són xifres espectaculars i sense la col·laboració desinteressada dels diferents cuiners i dels proveïdors això no es podria fer. “Sense ells no es podria portar a terme aquesta acció solidària que estem fent.” Ho envasem amb racions per a quatre o cinc persones, el que vindrien a ser nuclis familiars, i som nosaltres mateixos amb els companys que tenen furgonetes els qui ho repartim a les diferents fundacions.”
A part dels proveïdors, hi ha persones que els fan arribar oli, arròs, llet, farina i també ho porten a les seus de les diferents fundacions. “Són persones que van molt justes per la crisi que estem vivint però que fan aquest esforç per ajudar la gent més vulnerable. Una cosa tinc clara: no pot faltar mai un plat a taula de cada família que ho està passant malament. I per aquest motiu treballem dia a dia.”
L’ambient que es respira és fenomenal. Segons explica Josep M. Porta, “la solidaritat aporta justament això, no haver de pensar durant unes hores en els problemes propis i cuinar amb alegria sabent que estem fent un bé a la societat. La solidaritat també és teràpia i crec que ho hauríem de fer tots.”
Video Gidona
Pàgines
Entrades recents
- Neus Vila i Figareda – Històries de dones amb connexió personal: la Ramona
- La tria literària de juny 2023
- El grup Perelada celebra el seu centenari amb una exposició immersiva a l’IDEAL
- Júlia Serrat: El penya – segat de cristall , el pervers preu del poder
- Els enginyers del sector públic exigeixen l’equiparació en la classificació professional