• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
📞 Tel. 617 30 60 30 · 📧 gidona@gidona.com
Gidona
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • SALUT
  • MASCOTES
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
  • Cercar
  • Menu Menu

Èxit de professionals i visitants al Fòrum Gastronòmic Girona

Una gran afluència de de visitants ha ocupat els passadissos de la zona d’exposició, que acull a més de 120 expositors de tots els sectors relacionats amb la gastronomia i la restauració al Fòrum Gastronòmic Girona que es va inaugurar el passat diumenge 13 de març i que finbalitzarà avui  15 de març.

Diumenge es va celebrar el concurs del millor xuixo del món on la pastisseria Juhé de l’Escala, amb Agustí Gardella al capdavant, es va  imposar a una trentena de pastisseries de Catalunya que van participar a la tercera edició d’aquest concurs.

A la segona jornada d’ahir dilluns 14 de març   el Fòrum Gastronòmic Girona va viiure una altre jornada multitudinària, amb més de 6.000 visitants, el 70% dels quals eren professionals del sector de la restauració i la gastronomia.  . La sala gran de l’Auditori tva viure una jornada intensa, amb un colofó final amb la ponència magistral que van oferir els cuiners Joan Roca (El Celler de Can Roca), Massimo Bottura (Osteria Francescana) i Mauro Colagreco (Mirazur), que van debatre  sobre la cuina com a eina de conscienciació social i transformació ambiental.

L’steak tàrtar i els secrets de la seva preparació van centrar un dels monogràfics del Fòrum, amb un debat en profunditat sobre la tècnica per elaborar i servir aquest plat. Més tard, els cinc bistecs tàrtars finalistes han estat avaluats per un jurat d’experts, que ha determinat que el millor steak tàrtar d’Espanya l’ha elaborat Isidro Soler, cap de cuina del restaurant Divinum de Girona.

També es va presentar la nova Associació de Professionals de Sala, la primera a
Catalunya i que agrupa aquest col·lectiu tan necessari pel bon funcionament dels
restaurants. Durant la presentació s’ha lliurat el premi honorífic a Vicenç Andreu i el premi al millor professional de sala ha estat per Abel Valverde.

A la jornada final d’avui dimarts els debats es centraran amb la xocolata amb Jordi Roca i Damian Allsop i els cheese cakes amb Pere Massana, pare i fill, Jon Garcia i Hilario Arbelaitz . Es debatre el poder de la sala als restaurants amb Maria Casellas, Joan Morillo, Cristina Feliu, Meritxell Vilalta,Joan Carles Ibáñez i Lluís Coll . Jordi Juncà, Joan Carles Sànchez , Iolanda Bustos, Màrius Jordà  i Carme Picas debatran  sobre creativitat, negoci i competència.

El Fòrum Gastronòmic Girona finalitzarà amb les ponències de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch dels restaurants Disfrutar de Barcelona i Compartir de Cadaquès i de Paco Pérez del Miramar.

Compartir aquesta entrada
  • Compartir a Facebook
  • Compartir a Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Compartir a Pinterest
  • Compartir a LinkedIn
  • Compartir a Tumblr
  • Compartir a Vk
  • Compartir a Reddit
  • Compartir per correu

Video Gidona

https://www.gidona.cat/wp-content/uploads/2019/01/anunci-gidona.mp4

Instagram

Follow on Instagram

Pàgines

  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • SALUT
  • MASCOTES
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE

Entrades recents

  • Neus Vila i Figareda – Històries de dones amb connexió personal: la Ramona
  • La tria literària de juny 2023
  • El grup Perelada celebra el seu centenari amb una exposició immersiva a l’IDEAL
  • Júlia Serrat: El penya – segat de cristall , el pervers preu del poder
  • Els enginyers del sector públic exigeixen l’equiparació en la classificació professional
© Copyright - GiDona. Powered by YolandaEB
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
“Girona Bons Fogons” presenta les 16enes. Jornades de la Tòfon...n171 Abril 2022
Scroll to top
  • Aviso Legal
  • Política de Privacidad
  • Política de Cookies
  • Configuración de Cookies
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad