Èxit de professionals i visitants al Fòrum Gastronòmic Girona
Una gran afluència de de visitants ha ocupat els passadissos de la zona d’exposició, que acull a més de 120 expositors de tots els sectors relacionats amb la gastronomia i la restauració al Fòrum Gastronòmic Girona que es va inaugurar el passat diumenge 13 de març i que finbalitzarà avui 15 de març.
Diumenge es va celebrar el concurs del millor xuixo del món on la pastisseria Juhé de l’Escala, amb Agustí Gardella al capdavant, es va imposar a una trentena de pastisseries de Catalunya que van participar a la tercera edició d’aquest concurs.
A la segona jornada d’ahir dilluns 14 de març el Fòrum Gastronòmic Girona va viiure una altre jornada multitudinària, amb més de 6.000 visitants, el 70% dels quals eren professionals del sector de la restauració i la gastronomia. . La sala gran de l’Auditori tva viure una jornada intensa, amb un colofó final amb la ponència magistral que van oferir els cuiners Joan Roca (El Celler de Can Roca), Massimo Bottura (Osteria Francescana) i Mauro Colagreco (Mirazur), que van debatre sobre la cuina com a eina de conscienciació social i transformació ambiental.
L’steak tàrtar i els secrets de la seva preparació van centrar un dels monogràfics del Fòrum, amb un debat en profunditat sobre la tècnica per elaborar i servir aquest plat. Més tard, els cinc bistecs tàrtars finalistes han estat avaluats per un jurat d’experts, que ha determinat que el millor steak tàrtar d’Espanya l’ha elaborat Isidro Soler, cap de cuina del restaurant Divinum de Girona.
També es va presentar la nova Associació de Professionals de Sala, la primera a
Catalunya i que agrupa aquest col·lectiu tan necessari pel bon funcionament dels
restaurants. Durant la presentació s’ha lliurat el premi honorífic a Vicenç Andreu i el premi al millor professional de sala ha estat per Abel Valverde.
A la jornada final d’avui dimarts els debats es centraran amb la xocolata amb Jordi Roca i Damian Allsop i els cheese cakes amb Pere Massana, pare i fill, Jon Garcia i Hilario Arbelaitz . Es debatre el poder de la sala als restaurants amb Maria Casellas, Joan Morillo, Cristina Feliu, Meritxell Vilalta,Joan Carles Ibáñez i Lluís Coll . Jordi Juncà, Joan Carles Sànchez , Iolanda Bustos, Màrius Jordà i Carme Picas debatran sobre creativitat, negoci i competència.
El Fòrum Gastronòmic Girona finalitzarà amb les ponències de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch dels restaurants Disfrutar de Barcelona i Compartir de Cadaquès i de Paco Pérez del Miramar.
Video Gidona
Pàgines
Entrades recents
- Neus Vila i Figareda – Històries de dones amb connexió personal: la Ramona
- La tria literària de juny 2023
- El grup Perelada celebra el seu centenari amb una exposició immersiva a l’IDEAL
- Júlia Serrat: El penya – segat de cristall , el pervers preu del poder
- Els enginyers del sector públic exigeixen l’equiparació en la classificació professional