Flandes és… La canya!

Amb aquest eslògan, la regió de Flandes vol donar a conèixer part dels seus atractius gastronòmics, com és el món de la cervesa artesana. A Flandes hi ha més cerveses que dies té l’any . Si vols viure una experiència cervesera al 100%, coneixent la història, anècdotes, seguir una ruta, conèixer fàbriques artesanals i tastar plats basats en la cervesa, el millor és la guia que Turisme de Brussel·les i Flandes ha editat sota el títol Beer Experiences in Flanders & Brussels. L’interès per a la indústria cervesera belga és d’una banda les clàssiques pils, elaborades amb mètodes cada cop més sofisticats i que tenen una gran demanda, i d’una altra les més especialitzades com ara les trapistes, Gueuze, Kriek, cerveses blanques, etc.. I és que les cerveses a Bèlgica són com els vins a França. Als bars especialitzats en cerveses, alguns amb fins i tot 300 referències, és normal que tinguin també 300 tipus de copes per tal de poder tastar-les en tota la seva amplitud: una copa per cada varietat! Les copes estan dissenyades per cada tipus de cervesa, per tal de potenciar el seu sabor, el seu aroma i el seu color.

LLOCS PER TASTAR BONES CERVESES A FLANDES

A la ciutat de Gant, la cervesa típica és la Kwak, també coneguda com Max i un bon lloc per tastar- la és a De Dulle Griet (www.dullegriet.be ) o a Waterhuis aan de bierkant (www.waterhuisaandebierkant.be )

A Bruixes, les cerveses típiques són Brugse Zot i Blanche de Bruges i un bon lloc per tastar-les és a Brugse Zot (www.halvemaan.be )

A Anvers, la cervesa típica és De Koninck i bons llocs per tastar-la són: Den Engel (www.cafedenengel.be), Pelgrom (www.pelgrom.be) i a la fàbrica Brasserie De Koninck (www.dekoninck.be )

A Malinas, la cervesa típica és Gouden Carolus i molt típic per tastar-la és apropar-nos fins a Het anker (www.hetanker.be)

Per a més informació: www.flandes.net