








Un emotiu sopar solidari al Restaurant Sa Cova de Platja d’Aro
El passat 25 de maig, el restaurant Sa Cova de Platja d’Aro va viure un dels moments solidaris més emotius dels que es recorden a la Costa Brava. Josep Maria Portas, xef del Sa Cova, juntament amb Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, va protagonitzar un sopar a quatre mans amb una finalitat solidària: recaptar fons per l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) a partir del projecte que lidera Pau Torres i la seva dona, la Gina.
L’any 2013 tot va canviar per en Pau Torres i la seva família.De sobte, va començar a sentir que li faltava força a les cames. El diagnòstic va ser d’esclerosi lateral amiotròfica, una malaltia que no té cura. Junt amb la seva esposa,la Gina, aquest jove tarragoní va decidir cofundar Ilusión+ amb la finalitat d’aportat recursos econòmics a tres entitats que treballen per divulgar les conegudes com a malalties rares i cercar vies d’investigació, com són la Miquel Valls, la Fundació Esclerosi Múltiple i la Fundació Noelia. El mitjà per arribar a aconseguir fons és el vi.
En Pau ha explicat que “pateixo una malaltia degenerativa que fa que en tres o quatre anys potser ja no sigui aquí”. Junt amb la Gina, va decidir crear Ilusión+. “Ara vivim amb la il·lusió de rebre bones notícies, d’ajuts acompanyats de solidaritat i de respostes basades en la investigació”. La notícia que patia ELA li va arribar quan vivia a la Xina, país on va residir vuit anys amb la Gina. La parella té dos fills, la Montse i en Ferran, i tots quatre donen nom als vins que petits viticultors elaboren per a Ilusión+ i que aquesta organització distribueix per a la venda amb la finalitat de recaptar fons.A la ciutat de Tarragona, Ilusión+ va arribar a acords amb els restaurants Sol-Ric, Barquet i La Platja, i amb els cellers Jordà, Rovira i Vino-vi; a Cambrils, amb Flor de Sal, i a Riudoms, amb L’Hortet. Les ampolles solidàries també es poden trobar en punts de distribució de Barcelona.
En Pau Torres explica que, quan va saber de la malaltia que patia, “i davant la incertesa amb què vivíem, vam començar a buscar la causa del deteriorament de les neurones”. Explica que, “en conèixer-la, vam començar a afrontar noves realitats i nous reptes, els mateixos que han dictat l’estil de vida de tota la família”. En el web www.ilusionmas.com es detalla la filosofia del projecte. “Ilusión+ neix de la idea de crear un vi de qualitat amb responsabilitat social, que pretén recaptar fons destinats al projecte de la fundació que seleccioneu, per ajudar familiars, o projectes concrets, o invertir en la investigació de malalties neurodegeneratives com l’ELA,malaltia que afecta un dels dos emprenedors d’aquest projecte”.En el poc més d’any i mig d’existència, Ilusión+ ha fet un llarg recorregut i ha estat protagonista en programes com El Món a Rac1, que condueix Jordi Basté, o España Directo,de Televisió Espanyola. El passat mes de desembre la Càtedra Konecta li va concedir un dels cinc premis que atorga a emprenedors amb discapacitat per la seva iniciativa.
El sopar solidari que ha organitzat el restaurant Sa Cova de Platja d’Aro juntament amb el seu xef, Josep Maria Portas,i la complicitat de Quim Casellas, cuiner amb una estrella Michelin del restaurant Casamar de Llafranc, és un pas més per dotar de fons aquesta iniciativa solidària, que té com a únic objectiu que l’ELA deixi de ser una malaltia incurable. El menú va consistir en raviolis de brandada de bacallà;moll de l’os amb favetes, botifarra negra, cansalada i popets;turbot al forn a la crema de porros; xai lletó amb cremós de boniato; i, per acabar, poma al forn i unes postres fet per a l’ocasió i que donaven nom al sopar solidari: Gira la truita a l’ELA.
La solidaritat, un cop més, va fer que el restaurant Sa Cova registrés un ple absolut, i els assistents van aprofitar per comprar els vins solidaris que van regar el sopar.
No images available at the moment
Segueix-nos!!