La Irlanda més gastronòmica

Rutes Gastronòmiques per Irlanda

Que el turisme gastronòmic està de moda ho demostra la nova tendència de les rutes culinàries, com el Dublin Tasting Trail, on es recorre la capital d’Irlanda a través de tastos i de degustació de diferents àpats i productes o com Cork Tasting Trail, capital gastronòmica de referència on es realitza un recorregut pel fantàstic English Market i visites a formatgeries, fleques o peixateries de referència. La capital d’Irlanda del Nord acull el Belfast Bred Walking Tour, una ruta que inclou visites als millors locals de la ciutat entre els que destaca el Mourne Sea Food Bar.

Restaurants estrellats

El Cliff House Hotel, situat al comptat de Waterford, amb 1 estrella Michelin, és un restaurant aclamat per la crítica. El xef Martijn Kajuiter utilitza productes autòctons per elaborar les seves fantàstiques creacions. The GreenHouse o Chapter One a Dublín són 2 de les moltes mostres d’alta gastronomia irlandesa. Destaquem 2 restaurants més que estan causant sensació per la innovació i la barreja de productes locals: The long Room a Doonbeg, al Comptat de Clare i Donbrody House, al Comptat de Wexford. A Irlanda del Nord destaca el Flame, que ha rebut grans crítiques per la evolució de la cuina tradicional irlandesa que fa. I també el James Street South Bar & Grill, un dels millors restaurants de Belfast, considerat un centre de l’excel·lència culinària. Altres propostes a Irlanda del Nord passen per Lough Erne Resort, al Comptat de Fermangh i el Newforge House, al Comptat d’Armagh

Escoles de Cuina

Les acadèmies gastronòmiques d’Irlanda estan assolint uns alts nivells de prestigi internacional, i gràcies a elles estan fent evolucionant la cuina tradicional irlandesa. El xef Niall McKenna ha fundat a Belfast The Cookery School, que organitza cursos i transmet la passió per la gastronomia irlandesa. Altres escoles de renom a nivell europeu són Ballyknocken Cookery School al comptat de Wicklow, liderat per la famosa xef Catherine Fulvio. Tot fa que Irlanda estigui agafant cada cop més volada en el turisme gastronòmic, consolidant la seva oferta de turisme natural.

Més informació: www.turismodeirlanda.com