Les millors destinacions per setmana santa

LA REGIÓ DEL GARD, SUD DE FRANÇA

Amb l’arribada del TGV directa des de Girona i Figueres, són moltes les opcions que ens donen els enllaços del TGV per descobrir ciutats i regions úniques com és el cas del Departament del Gard.

La capital és Nimes, d’on sorprèn sobretot la gran influència “torera” espanyola. No en va, Nimes està considerada un punt, el més important, de França per a la celebració de les curses de braus. La Fira de Nimes aplega cada any els millors “toreros” espanyols a la magnífica plaça  de braus habilitada al circ romà de Nimes. Perquè cal dir que, a part d’aquest tipus de celebració, Nimes disposa d’un patrimoni romà de primer ordre i que pot ser un bon punt de partida per a descobrir la bellesa del Pont de Gard o l’espectacularitat Chartreuse du Val de Bénédiction.

El Pont de Gard és  una porció  d’aqüeducte romà condicionada en un pont a tres nivells situat prop de Nimes, salva el riu Gard i assegura la continuïtat de l’aqüeducte romà que conduïa l’aigua d’Usès a Nimes. Està inscrit a llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. El pont del Gard formava part d’un aqüeducte de prop de 50 km. de longitud, que aportava aigua de la primavera d’Usès  a la ciutat romana de Nemausus, avui dita Nimes. L’aqüeducte de Nimes va ser construït entre els anys 40 i 70 de la nostra era.

Chartreuse du Val de Bénédiction és un abadia de  les més grans i més ben conservades de l’ordre  dels Chartreux a Europa, amb la seva església, els seus 3 claustres, una capella amb frescos pintats per Matteo Giovannetti, i els seus jardins. Va ser fundat pel Papa  Inocenci VI i el seu mausoleu està situat a l’església.

La visita a la fortificació de Saint-André és parada obligada. Aquesta fortificació és el símbol de poder del Rei de França i està datat al S XIV, construït justament per a defensar l’abadia benedictina  i el Bourg Saint-André. Camí de ronda, terrasses de la Torre de Mascs i  les torres bessones, ofereixen una vista panoràmica de Villeneuve Lez Avignon, Avignon, la vall del Roina, Ventoux i les Alpilles. Cal visitar els Jardins de l’abadia de Saint-André, classificats com uns dels 120 jardins més bells de França, situats a 200 metres de la Chartreuse dins la fortificació  de Saint-André.

Gastronomia : Un excel·lent restaurant per fer parada és el Bistrot du Moulin, situat  a Villeneuve Lez Avignon. És un antic molí d’oli, on podrem tastar diferents especialitats de la regió. Guardeu-vos gana per la taula de formatges.

Hotel amb encant: L’Hostellerie La Magnaneraie. Hotel Restaurant de 4* amb 32 habitacions, on es respira pau, luxe i bon gust. Excel·lent restaurant! www.magnaneraie.najeti.fr

RUTES PER PETRA A JORDÀNIA

La ciutat de Petra és un complex arqueològic de prop de 900 km2 i on podrem trobar més 800 monuments. Unes xifres que cal dosificar. Ni es pot veure tot en un sol viatge ni tampoc cal veure-ho tot! Per tant, tot seguit, us recomanem algunes de les rutes que no us podeu perdre!

Ruta Petra by night: en la densa foscor de la nit, un camí il·luminat  per més de 2000 espelmes  fan que travessar l’estret de Siq es converteixi en una experiència seductora i màgica. Mai haureu viscut una cosa similar!

Ruta de les Tombes Reials: Aquesta no necessita ajuda de guia local. Comença després del Teatre i acaba a Al Khubtha. La seva durada és aproximadament de 3 hores i el recorregut és fàcil de fer.  Descobrireu les tombes d’Urna, la Seda, Corinti i del Palau. Després el visitant es toparà amb la de Nimfeu, l’església  Bizantina i el Temple del Lleó Alat.

Ruta Al-Deir: ubicat a dalt de la muntanya a la qual s’accedeix després de pujar prop de 800 esglaons! Aquí és on trobem una de les altres meravelles de Petra: El Monestir Al-Deir. S’hi pot pujar a peu o en burro i ens trobem amb la Petra més natural rodejada de muntanyes. Uns paisatges excepcionals i únics com el de Wadi Araba.

Ruta Al-Khubtha: Comença  en una de les façanes més grans de Petra, a la Tomba del Palau, a la zona de les Tombes Reials, i les vistes que proporciona la Façana del Tresor són tan espectaculars que només per veure-ho paga la pena arribar fins aquí.

Ruta de Umm Al Biyara: l’orografia d’aquest camí és dura i es triga unes 4 hores, però el resultat és espectacular. Per fer aquesta ruta cal l’acompanyament d’un guia, i hi descobrirem el Temple Major i la Columna del Faraó.

LA LAPÒNICA SUECA

En parlàvem en un extens article a GiDona. Però una de les nostres recomanacions per aquesta Setmana Santa passa per viatjar fins a Suècia i més concretament a la regió extrema de la Lapònia.

El vol directe des de Girona, a uns preus molt més que correctes, bones instal·lacions hoteleres i bona gastronomia, fan de la Lapònia una destinació obligada.

El vol des de Girona porta directament a Skelleftea, una petita ciutat, que ja trobareu per aquestes dates en situació de desglaç. Activitats en família, llogar motos de neu, observar el meravellós paisatge de rius i llacs i fins i tot compartir estada amb una família Sami, els originals habitants de la Lapònia, són algunes de les propostes d’aquesta remota regió sueca.

La gastronomia  és un dels punts que més sorprèn, i on els fumats, tant de peix com de carn, la carn de ren i els extraordinaris formatges de la regió, fan d’aquesta regió una zona obligada per “foodies”.

MALTA, UNA DESTINACIÓ, TAMBÉ, PER APRENDRE ANGLÈS

El caràcter insular, amb els seus 300 dies de sol l’any, converteixen Malta en una destinació perfecta per estudiar l’idioma anglès. I és que els seus 150 anys sota el domini britànic fan que tant l’anglès com el maltès siguin els idiomes oficials d’aquesta illa del Mediterrani.

El sol, bon clima, moltes activitats, la calidesa dels maltesos, fan d’aquesta illa un enclavament perfecte per aprendre  l’idioma.  La ciutat de la Valleta ofereix moltes activitats, per a tots els gustos i butxaques i la gran quantitat d’activitats, fora del que serà l’estudi de l’anglès, la fan una destinació molt recomanada per passar una temporada o una setmana durant la Setmana Santa per acabar de dominar l’anglès.