• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
📞 Tel. 617 30 60 30 · 📧 gidona@gidona.com
Gidona
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
  • Cercar
  • Menu Menu

Llegim de Vins

Per Anna Vicens, Presidenta de l’Associació Catalanade Sommeliers

El mes d’abril, el mes de Sant Jordi, el mes dels llibres, us parlo de llibres vinculats amb els vins, i de llibres amb històries de persones, vins i cellers. Un Sant Jordi que, malgrat que no el puguem celebrar com i amb qui voldríem, l’hem de celebrar de la millor manera possible. I els llibres, amb una copa de vi mentre els llegim, són una gran opció. Bons vins i bona lectura!

Cellers d’or. Edicions Larousse

Escrit per la periodista Empar Moliner, entre d’altres periodistes vinculats al món del vi. Cellers d’or és un viatge per les dotze denominacions d’origen catalanes, visitant setze cellers que, en una edició o altra, han guanyat els Premis Vinari, el concurs dels millors vins catalans. Un llibre de tapes dures, amb unes fotos fantàstiques de gran format i on es retraten no només els cellers i els vins que s’hi elaboren, sinó que també s’extreu l’essència de les persones que hi treballen, que al cap i a la fi són les responsables dels vins i de la filosofia del celler. Un llibre d’imatges, de detalls, ple d’instants únics des del dia a dia dels cellers.

Majara, el heterodoxo del vino. Carmelo Di Fazio i Javier Álvarez

Una novel·la escrita a dues mans entre el protagonista del llibre i l’escriptor Carmelo Di Fazio. Javier Álvarez, un dels propietaris del celler Almázcara Majara, del Bierzo, explica, des del record de quan era petit, i sobretot arran de l’impacte que li va causar la mort del pare, totes les petites històries viscudes fins a arribar al dia d’avui. Trapelleries infantils, decepcions personals, somnis complerts i somnis per complir, la satisfacció de compartir i generar felicitat, la importància de la sinceritat i la noblesa en les persones, i el valor de l’amor i de l’amistat. Tot el que explica en el llibre està viscut amb molta intensitat i, sobretot, des del cor.

Llopart, família de viticultors. Manel Cervera

A través de les fantàstiques il·lustracions de la Pilarín Bayés, és la història dels homes i les dones del camp que, amb una feina silenciosa, difícil i perseverant han fet possible la història de la viticultura a casa nostra i, concretament, la història del xampany que ara se n’ha de dir cava. Amb no massa text, però prou per conèixer la història de l’escumós a Catalunya, des dels segles X i XI. Un relat històric que se centra en la família Llopart i en Subirats per explicar totes les vicissituds al voltant de la vinya fins a com s’arriba a elaborar la primera ampolla d’escumós. Història de pagesos i pageses, de viticultors i viticultores, d’homes i dones que ens han deixat un llegat de valor incalculable.

 

Els millors vins del món. Cossetània Edicions. Àngel García Petit

Un llibre per a qui tingui curiositat i ganes de conèixer, sense aprofundir massa però captant el més essencial, sobre les zones vinícoles d’arreu del món, i donar un cop d’ull als vins que s’elaboren a altres contrades. Aquest llibre va ser el darrer projecte de l’Àngel, enòleg, docent, comunicador i un bon amic. I gràcies a la seva companya Fàtima, el podem tenir a les nostres mans. És un llibre escrit de forma clara, propera i didàctica, tal com era ell, i amb una recomanació final de quinze vins, que per ell són els quinze vins excel·lents. Sens dubte, si els recomana l’Àngel García Petit, són vins que val la pena tastar-los.

Guía Melendo del Champagne 2020-2021. Edicions Andana. Jordi Melendo

Una guia de les Maisons i Vignerons de la Champagne amb puntuacions de les seves referències, atorgades per un expert comitè de tasts que les puntua tot tastant a cegues. Es tracta de la darrera edició de la guia d’en Jordi Melendo, un bon amic i  expert en la zona de la Champagne i que, any rere any, treu al mercat la guia de referència d’aquesta beguda de luxe. Una publicació indispensable per als amants del champagne i per a qui vulgui conèixer més detalls sobre la seva història, el sòl, les varietats, la conservació i el seu consum, amb annexos sobre la qualitat de les anyades i altres informacions d’una de les zones vinícoles més reconegudes del món.

La guia de vins de Catalunya i el Rosselló 2021

I si parlem de guies no podem deixar de parlar de la guia de referència dels vins catalans, La guia de vins de Catalunya, que, en aquesta nova edició, inclou una acurada selecció de vins de la Catalunya del Nord. Ni més ni menys que 1.349 vins tastats i puntuats a cegues de 238 cellers, amb anàlisis i valoracions dels seus autors, Jordi Alcover, Silvia Naranjo i Sergi Sevé, a més d’una petita descripció del vi, la seva fitxa tècnica i el preu de l’ampolla. Una guia que tant podem trobar en format paper a les llibreries físiques i a la web https://shop.winepalace.es/ca/cerca/guia, com en format digital.

Rere les vinyes. Ed. Rosa dels Vents. Josep Roca i Imma Puig

Un llibre fascinant que, tot i que ja ha viscut cinc edicions de Sant Jordi, no passa de moda. Perquè les rutes que ens proposa el reconegut i estimat sommelier gironí Josep Roca als millors cellers del món continua intacta. I a cada parada, els secrets dels vins i els dels seus elaboradors s’expliquen des de l’ànima, amb l’ajuda de la psicòloga Imma Puig, per entendre encara millor què hi ha darrere de cada ampolla de vi. Dotze viatges arreu del món ens porten a dotze cellers, per conèixer les seves famílies, amb les seves vides passades i presents, i els seus somnis i anhels futurs. Un llibre amb ànima.

Compartir aquesta entrada
  • Compartir a Facebook
  • Compartir a Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Compartir a Pinterest
  • Compartir a LinkedIn
  • Compartir a Tumblr
  • Compartir a Vk
  • Compartir a Reddit
  • Compartir per correu

Video Gidona

https://www.gidona.cat/wp-content/uploads/2019/01/anunci-gidona.mp4

Instagram

No images available at the moment

Segueix-nos!!

Entrades recents

  • Morir per no morir
  • La vacunació: l’única estratègia per combatre la pandèmia
  • Practiquem la tendresa?
  • Anna Karina, la musa de la Nouvelle Vague
  • Figueres presenta el Pla de transició energètica per reactivar l’economia, lluitar contra el canvi climàtic i garantir el progrés social
© Copyright - GiDona. Powered by YolandaEB
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
Pere Arpa, xef i propietari de Ca L’Arpa de Banyoles Pietat Valenzuela i Sergi Travé La Cuina de la Pietat
Scroll to top
  • Aviso Legal
  • Política de Privacidad
  • Política de Cookies
  • Configuración de Cookies
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad