Novetats gironines destacades a l’edició 2021 de la Guia Michelin
Bo·Tic nou 2 estrelles i L’Aliança i ATempo nous 1 estrella
La prestigiosa Guia Michelin torna a premiar amb força la gastronomia gironina, concretament 16 restaurants, amb estrella a l’edició espanyola de la bíblia vermella. Malgrat la pandèmia i el tancament de restaurants per la Covid-19, Ángel Pardo, responsable de comunicació de Michelin, ha assegurat a GiDona que els inspectors han allargat dos mesos les seves visites a restaurants per tal de suplir els períodes de tancament obligat decretat per les autoritats sanitàries.
Cap nou restaurant ha estat guardonat amb la màxima categoria de tres estrelles, que recordem que segons la guia justifica el viatge, com és el cas del gironí El Celler de Can Roca, dels germans Roca, que revaliden estar als altars de la gastronomia mundial.
Pel que fa a l’apartat de dues estrelles, hi ha hagut tres novetats a Espanya i Portugal, amb la sorpresa de les assolides pel restaurant Bo·Tic de Corçà, del xef Albert Sastregener i de la seva dona i cap de sala, Cristina Torrent. El 5 Sentits de Barcelona i Culler de Pau d’O’Grove són els altres nous restaurants d’aquesta categoria, que, recordem-ho, segons els criteris Michelin, val la pena desviar-s’hi. En aquesta categoria el restaurant Miramar de Llançà, de Paco Pérez, i Les Cols d’Olot, de Fina Puigdevall, revaliden la categoria de dues estrelles.
I finalment, pel que fa al guardó d’una estrella, que segons els criteris Michelin compensa aturar-s’hi, són dues les novetats a la demarcació gironina. D’una part, l’esperat L’Aliança, d’Anglès, que després de la mort de Lluís Feliu la va perdre i ara ha estat recuperada amb molta empenta pel xef Álex Carrera i la seva parella, Cristina Feliu, com a cap de sala. L’altra novetat a Girona ha estat el restaurant Atempo, dirigit pel xef mediàtic Jordi Cruz, on el cap de cuina, Iñaki Aldrey, lidera aquest meravellós restaurant, juntament amb l’Álvaro Urreña com a cap de sala, a Sant Julià de Ramis, ubicat al luxós hotel La Fortalesa i del que s’espera que no tanqui a causa de la mort del seu propietari setmanes abans de la presentació de la guia.
Girona torna a brillar amb força també gràcies al fet que deu restaurants revaliden la categoria d’una estrella, com són el Restaurant Ca l’Enric, dels germans Juncà, a la Vall de Bianya (La Garrotxa), al qual els responsables de la guia continuen sense atorgar-li les més que merescudes dues estrelles; el restaurant Massana (Girona), del xef Pere Massana; Castell de Peralada Restaurant, del xef Xavier Sagristà i del cap de sala Toni Gerez; Els Tinars (Llagostera), del xef Marc Gascons; Les Magnòlies (Arbúcies), de la família Fradera i liderat pel xef Víctor Torres; el Casamar (Llafranc), liderat pel xef Quim Casellas i la cap de sala Maria Casellas; l’Emporium Restaurant (Castelló d’Empúries), de la família Jordà; Ca l’Arpa (Banyoles), del xef Pere Arpa i la seva dona, Montse Lao, de cap de sala; La Cuina de Can Simon (Tossa de Mar), dels germans Lorés; i finalment la Fonda Xesc (Gombrèn), liderada pel xef Francesc Rovira.
Incomprensiblement, Michelin ha tornat a passar de llarg de la cuina que lideren Jordi Rollán a la cuina i Joan Morillo a sala. El restaurant Divinum de Girona s’ha tornat a quedar a les portes de rebre aquest prestigiós guardó, i malgrat que continua estant a la categoria dels restaurants recomanats per la guia, segurament eren massa novetats a Girona per atorgar-li la seva primera estrella. Un restaurant d’una estrella Michelin de llibre.
Video Gidona
Entrades recents
- Diana Stirbu
- Les xifres de criminalitat baixen un 20% a Figueres durant el tercer trimestre
- Girona acollirà una nova edició de la Marató de Donants de Sang del 8 al 15 de gener
- L’Espai Gironès dona 10.000€ de la campanya solidària a l’IDIBGI per lluitar contra la Covid-19
- Novetats gironines destacades a l’edició 2021 de la Guia Michelin