Recepta dolça : Maduixes farcides d’escuma de crema catalana
Per : Àuria Bel
Cap de pastisseria de l’Hotel-Restaurant Sa Punta (Pals)
Us presento unes delicioses postres lleugeres, senzilles i refrescants per celebrar l’arribada de la primavera.
Ingredients per a 6 persones:
18 maduixes grans
1 sifó de mig litre i dues càrregues
300 ml de nata líquida per muntar
60 ml de llet fresca
60 g de sucre morè (o xilitol per a diabètics)
2 rovells d’ou (40 g)
1 fulla de gelatina hidratada
1 branca de canyella
la pell de mitja llimona
la pell de mitja taronja
pell confitada
pinyons caramel·litzats
fulles de menta o flors (opcional).
Preparació:
Començarem primer preparant l’escuma de crema catalana.
Infusionem la llet i la nata amb el sucre, la canyella i la pell dels cítrics. Després ho apartem del foc i hi afegim els rovells batuts i la gelatina hidratada, ho barregem bé i ho tapem. Ho deixem infusionar i que es refredi.
Un cop fred, ho colem amb un colador fi, omplim el sifó amb la barreja i el carreguem amb les dues càrregues.
A continuació, ho reservem a la nevera de 2 a 4 hores en posició horitzontal fins al moment d’omplir les maduixes i servir-les.
Per a la preparació de les maduixes, primer les rentem molt bé els tallem la part superior. Després en buidem la part de l’interior com es mostra a la foto, deixant una mica d’espai, i tallem una mica la punta de sota per fer la base perquè s’aguantin.
Anem col·locant una mica de pell confitada de cítrics en el fons de les maduixes i les omplim amb l’escuma de crema catalana, agitant bé el sifó abans de servir.
Quan ja les tenim emplenades, donem el toc decoratiu a les nostres maduixes, afegint-hi alguna fulla de menta o flors, i acabem amb un toc caramel·litzat d’alguna fruita seca caramel·litzada. Jo hi he posat pinyons.
S’han de servir acabades de preparar.
Video Gidona
No images available at the moment
Segueix-nos!!