• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
📞 Tel. 617 30 60 30 · 📧 gidona@gidona.com
Gidona
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
  • Cercar
  • Menu Menu

Sa Cova

Sense límits

 Ja fa temps que seguim l’evolució del xef Josep Maria Portas,un dels cuiners amb més projecció del país. I a l’última visita feta el passat mes de març, va tornar a demostrar que la seva cuina no té límits pel que fa a l’execució de plats, presentacions,creativitat i l’ús d’un producte de qualitat. De fet, són les bases que tot amant de la cuina busca a l’hora de triar un restaurant, i aquests són els motius per afirmar que el restaurant Sa Cova de Platja d’Aro és una parada obligada a la Costa Brava.

El restaurant Sa Cova, ubicat a l’Hotel NM Suites, dirigit per la Montse Closas, ha estat experimentant una espectacular evolució després que contractés, ara fa un any, un dels xefs amb més recorregut. Portas, després de passar per l’escola d’hostaleria de Castellciutat, a la Seu d’Urgell, de la família Tàpies, que seria la llavor de la Joviat, es va formar gastronòmicament a la França més clàssica de la mà de la cadena Relais & Châteaux, i va treballar a restaurants de París,Lió i Chamonix. Finalment, va desembarcar al Mas de Torrent com a cap de cuina. Els diferents projectes empresarials que ha emprès i l’assessorament de restaurants el van portar,ara fa un any, a fer-se càrrec de l’oferta gastronòmica tant de l’Hotel NM Suites com del restaurant que acull aquest luxós hotel i que avui ens ocupa, el restaurant Sa Cova. Situat al mig de Platja d’Aro, és un oasi no només de tranquil·litat a la sempre bulliciosa Platja d’Aro, sinó que, a més, ha fet pujar fins a límits molt elevats la qualitat gastronòmica de la població.

La presentació de la seva nova carta de primavera va ser el moment de tastar alguns dels nous plats que trobarem, en què el producte de qualitat, les combinacions d’ingredients i els productes gens habituals, així com les fantàstiques execucions -algunes d’elles creatives, que mai emmascaren el plat-, són les seves línies d’actuació. Amb un alt nivell gastronòmic fet sobre les bases de la cuina tradicional, amb records constants a la cuina que feia l’àvia del xef, però amb ganes de sorprendre els comensals, vam poder tastar unes magnífiques sardines de mida XL, presentades netes al plat, sàviament curades amb sal, fumades a la llenya d’alzina i acabades amb un toc de salsa cantonesa.Una sorprenent introducció que ja fa presagiar l’alt nivell de cuina que trobarem al Sa Cova. També és sorprenent la seva tempura de rom i gall de Sant Pere, amb una presentació feta a sobre de la peça del peix totalment fregida.

I presenta un fals cebiche, fantàstic plat fet a partir d’una ventresca de tonyina vermella macerada amb gingebre i cítrics, amb absència de coriandre, que pels haters d’aquesta espècie és d’agrair! Però segurament un dels plats que no podem obviar de la carta del Sa Cova és el moll de l’os, presentat amb tota la canya, on no falten els productes d’altíssima qualitat de temporada com són els pèsols del Maresme i uns suculents i diminuts popets de la llotja de Palamós, amb un lacat de vedella, i on tampoc no falta botifarra negra i cansalada. Un plat de gaudi total que presenta el, segurament, mar i muntanya més hardcore de tots els mars i muntanyes que es fan i desfan!

Josep Maria Portas presenta diferents plats només disponibles per encàrrec, com és l’escórpora fregida o sobretot l’excelsa caldereta de llagosta del cap de Creus, on ret un homenatge a la seva àvia i en què, al final, el xef lliga la salsa amb un ou fresc davant dels comensals. Fantàstic aquest punt de show que tant agrada als clients! A més, Portas també presenta plats creatius, com el mar i muntanya, en què juga amb el fetge de rap i el fetge d’ànec a sobre d’una pasta de garoina, o les sempre atractives cocotxes al pil-pil però fetes a partir de plàncton marí. Presenta una carta amb dos arrossos secs, com el meravellós de llamàntol i gambes de Palamós sense feina, d’una banda, i el de calamar i gambes, de l’altra, i també un de caldós de llamàntol del país.

Bona selecció de postres, en la qual destaca el seu creatiu petit carro de formatges, on presenta una crema gelada de formatge de Cabrales, d’ovella amb codonyat i mel d’Art Muria i de cabra.

El restaurant Sa Cova fa un salt qualitatiu en la seva oferta i vol aspirar a tot. Amb producte de primera qualitat, execucions precises i tocs d’autor, està cridat a convertir-se en un refugi per als clients que busquen gaudir al màxim d’un àpat i amb una més que correcta relació de qualitat-preu.

Restaurant Sa Cova

Av. Onze de Setembre, 70 – Platja d’Aro – 972 825 770

www.nm-suites.com

Compartir aquesta entrada
  • Compartir a Facebook
  • Compartir a Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Compartir a Pinterest
  • Compartir a LinkedIn
  • Compartir a Tumblr
  • Compartir a Vk
  • Compartir a Reddit
  • Compartir per correu

Video Gidona

https://www.gidona.cat/wp-content/uploads/2019/01/anunci-gidona.mp4

Instagram

No images available at the moment

Segueix-nos!!

Entrades recents

  • Com vestir-se per anar a un casament? Encerta el look
  • n172 Maig 2022
  • La Biblioteca de Figueres mostra documentació històrica
  • Mun Bau, fundadora de Grace of No Age
  • Què cal fer quan hi ha okupes a la teva vivenda?
© Copyright - GiDona. Powered by YolandaEB
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • INICI
  • REVISTES
  • VIVÈNCIES
  • ENTREVISTES
  • VIATGES
  • DELICATESSEN
  • NOTÍCIES
  • OPINIÓ
  • CONTACTE
  • SUBSCRIU-TE
Esther Forné El Port de la Cala
Scroll to top
  • Aviso Legal
  • Política de Privacidad
  • Política de Cookies
  • Configuración de Cookies
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad