Ses Negres (Platja de Sa Riera, Begur)
Un “xiringuito” amb un alt nivell de cuina
Quan els propietaris del renovat Hostal Ses Negres, un clàssic de la Platja de Sa Riera, a Begur, van proposar al cuiner Vicenç Fajardo, propietari del Restaurant la Plaça i de Saó Càtering, fer-se càrrec del restaurant que acull aquest hostal, ja sabien que el camí que havien triat no era un altre que el de l’excel·lència. De fet, la propietat, dos joves empresaris d’èxit, Josep Moya i Rafa Serra, ja eren clients seus de La Plaça i sabien perfectament el que volien pel Ses Negres. L’hostal, totalment renovat aquest 2019, amb molt de gust i amb aire inconfusiblement eivissenc, està dirigit per la Cèlia Blázquez, que, amb la cap de sala, la Berta Dotu, i en Vicenç Fajardo, fan un trident molt potent.
La sala del restaurant Ses Negres disposa de dos ambients, un dins l’establiment, amb una marcada atmosfera de l’estil d’Eivissa, i l’altre a la terrassa, davant del mar, a tocar de la sorra de Sa Riera, amb un aire de xiringuito amb estil, i amb unes vistes privilegiades a les illes Medes i al cap de Creus. El Ses Negres no neix com un restaurant de temporada estiuenca, sinó que la propietat vol obrir des de Setmana Santa fins a octubre o novembre, ajudant d’aquesta manera a desestacionalitzar un indret com Sa Riera i motivant, d’aquesta manera, a cohesionar a tot l’equip de sala i cuina.
Malgrat que la casa mare de Vicenç Fajardo continua a La Plaça i al servei de Saó Càtering, un dels més prestigiosos del país, ell sap que un simple assessorament no funciona sense una profunda implicació. Per aquesta raó, no només ha dissenyat la carta i els diferents plats de suggeriments, sinó que també tot el personal de cuina és seu, i per tant, estarà molt vinculat a aquesta seva nova casa.
Una atractiva carta dividida en plats per compartir, brasa, planxa i arrossos, en què podem trobar magnífiques creacions com ara l’albergínia escalivada, formatge d’ovella i all negre, que representarà, estic convençut, un dels must del Ses Negres. Grandiós plat. Altres plats que semblen teletransportats de La Plaça són els daus de tonyina bluefin amb tomàquet, festuc i alvocat. I també plats en què el producte d’alta qualitat és el protagonista, com les ostres Amélie del núm. 2 amb Ponzu. No es poden deixar de tastar els musclos a la brasa o el pop de roca a la brasa amb papada, patata i romesco, que es converteix en una delícia al paladar.
I com no podria ser d’una altra manera, trobant-nos al lloc que ens trobem, ofereix tres tipus d’arrossos secs. D’aquests, vam poder tastar el de calamar i salsitxes coronat amb uns escamarlans posats a l’últim moment, amb una mínima cocció, que representa tot el que Fajardo vol transmetre en aquesta nova aventura: senzillesa, qualitat i una bona cuina.
Bones postres com el seu cheese cake, el fantàstic pastís de formatge, que, si esteu sopant, us farà albirar totes les estrelles del firmament des de la galàxia Fajardo. Un xiringuito no ha d’estar renyit amb la qualitat. I, almenys, al Ses Negres s’abandona el concepte de mediocritat que sol poblar molts establiments a peu de platja, oferint aquí un alt nivell de cuina amb una bona relació de qualitat-preu.
C/ del Mar, 8 – platja de Sa Riera (Begur) – Tel. 649 715 171 – www.hostalsesnegres.com
VOLS SUBSCRIURE’T A LA NOSTRA REVISTA?
La pots rebre còmodament en format digital cada mes al teu correu, o en format físic al teu domicili!