Susanna Cubarsí, Empresària

ELS INICIS

Si alguna cosa em caracteritza és la passió que tinc per la bellesa i també el meu esperit inquiet i emprenedor. Sóc una amant dels complements, especialment de la joieria i de la moda en general. Va ser un repte poder entrar al món de Tous. Sempre he estat una entusiasta de seva joieria i el meu somni de poder formar part d’aquesta marca es va fer realitat ara fa 19 anys. Vinc d’una família d’empresaris de tota la vida i segurament d’ells he heretat valors com l’esforç i la constància en la feina. Em considero una persona lluitadora i molt fidel, segurament per tot això amb la família Tous vàrem congeniar a la perfecció des del primer dia. No només els hi tinc respecte i admiració sinó que també una gran estimació. Encara me’n recordo de la primera trobada que vaig tenir amb Salvador Tous i la seva filla Rosa. Ell amb un carisma especial i ella una persona encantadora. Vàrem congeniar a la perfecció i la bona sintonia s’ha mantingut en el temps. Sempre m’han demostrat una estima incondicional. Jo els estimo moltíssim! Sempre dic que són com la meva segona família.

LA PRIMERA JOIERIA TOUS A GIRONA I L’EXPANSIÓ

Amb la meva mare Maria vàrem obrir el 1995 la primera joieria Tous a Girona. Jo tenia 25 anys i molta empenta i ganes, i els meus pares em van recolzar des del primer moment. I no he parat! Després de l’obertura de Girona vaig obrir Figueres, després Platja d’Aro, uns anys més tard al Centre Comercial Espai Gironès. Durant aquests anys he anat ampliant les nostres botigues per tal d’oferir comoditat, ambients acollidors i espais innovadors als nostres clients. Em considero una dona moderna i una amant de les joies. Però només em complemento amb joies de Tous que són les que m’inspiren. Entre les grans innovacions que ha fet la família Tous està la de canviar el concepte de joia “convencional” a joia “prêt à porter”. Són joies simples i fàcils de portar, que incorporen noves col·leccions al llarg de l’any jo em sento plenament identificada amb aquest concepte . M’encanta seguir la moda i les tendències. M’interessa estar a la última sempre amb un estil propi i elegant. Per a mi és un luxe poder treballar amb el que m’agrada i formar part d’una empresa que està present a més de 42 països, amb més de 400 punts de venda i que segueix creixent.

FISHOP I LES PASSIONS DE LA SU

Quan vaig conèixer a l’Eduard Soler, el meu marit i un dels propietaris de l’empresa familiar Grup TRAVI de Barcelona, em va contagiar la seva gran passió per a la gastronomia i per aquesta raó va néixer el Grup Fishop. Decorat a la perfecció per Lázaro Violan, en els restaurants Fishop s’hi respira un aire d’allò més “cool” i amb un ambient immillorable. La fusió de la cuina japonesa i mediterrània és un dels secrets del nostre èxit, i no cal dir a la dedicació constant de l’Eduard, combinat amb l’excel·lent tracte de tot el personal. El nostre buc insígnia és el Fishop Barcelona, al cor del Passeig de Gràcia al número 53, encara que no podem oblidar el Fishop de Platja d’Aro, del que estem enamorats. A part del Fishop ara farà 2 anys que l’Eduard i jo ens vàrem embarcar en un nou projecte, el Restaurant Tomàquet, a Girona. Situada a la Pujada de Palau es tracta d’una masia molt mona, on menjaràs la cuina tradicional de tota la vida i decorada amb molt de carinyo. Volia que a l’entrar a la masia tothom s’hi sentís com a casa seva. Ens encanta! Entre tots 2 fem un gran equip. La meva vida familiar es complementa amb els meus 4 fills que són les meves 4 joies més apreciades: en Marc, l’Eduard, en Pol i la Ia. Per ells intentem conciliar l’atrafagada vida empresarial que tenim amb la familiar. No és fàcil, però ho fem com podem! La família i l’empresa són els 2 puntals de la meva vida. Adoro tot el que faig i tot el que tinc!