Es Portal Hotel Gastronòmic acull el debut del Celler Mas Pòlit i la presentació d’un nou vi als Sopars Maridats
Es Portal Hotel Gastronòmic va acollir el passat 15 de març el debut del celler Mas Pòlit, de Vilamaniscle (Alt Empordà), als Sopars Maridats que organitzen la DO Empordà,la Cuina del Vent i la Cuina de l’Empordanet. Igualment,Mas Pòlit va aprofitar per presentar el seu nou vi,el blanc de negres Clar i Net, fet a partir de raïm de la varietat garnatxa negra.
El sopar maridat va permetre, a banda de presentar per primera vegada el nou vi blanc fet a partir de raïm negre,presentar vins com el Terra Indika, el Mas Pòlit o el Clot d’Illa. I també degustar un moscatell de la família, Moscat del Mas Pòlit, que va ser una exclusiva del sopar, ja que es tracta d’un vi que no es comercialitza i només es pot tastar al celler en ocasions especials. Precisament Mas Pòlit va obtenir el Vinari d’Or 2018 concedit aquesta tardor pel millor vi negre de criança de Catalunya i pel millor vi de l’Empordà i també ha obtingut la medalla d’Or de Mundus Vini, de Berlín.
El sopar es va plantejar com un menú de degustació amb una tapa de benvinguda, tres entrants, un peix, una carn i unes postres, amb productes del territori com l’arròs de Pals, la poma de Girona, espàrrecs del Montgrí, la gamba del cap de Creus, tòfona de Canet d’Adri i pèsols del Maresme,entre altres.
És la setena edició de Sopars Maridats i tal com diu el xef d’Es Portal i vicepresident de Cuina de l’Empordanet, Joan Carles Sànchez, “estem rebent cada cop més trucades de gent que vol venir, més cellers que s’apunten i noves col·laboracions, com Poma de Girona, que aquesta edició s’han afegit com a partners. La salut que té aquesta iniciativa és molt bona”.
El xef d’Es Portal i vicepresident de Cuina de l’Empordanet,Joan Carles Sànchez, va afirmar que els Sopars Maridats “va començar amb Cuina de l’Empordanet amb la DO i posteriorment ho vam obrir a la Cuina del Vent. La veritat és que va molt bé perquè ampliem el territori,ens coneixem i posem en valor els vins de la nostra terra. És important per la gastronomia”.
VOLS SUBSCRIURE’T A LA NOSTRA REVISTA?
La pots rebre còmodament en format digital cada mes al teu correu, o en format físic al teu domicili!