Fer una passejada pels arrossars de Pals entre glop i queixalada!
Des del mes de juny, una nova activitat de turisme actiu, responsable, cultural i gastronòmic està tenint èxit i molt ressò. Tres empordaneses, tres expertes que hi han posat totes les seves il·lusions, ofereixen una completíssima experiència enogastronòmica a tres bandes.
Es tracta de la Sandra Bisbe, guia acreditada del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; Iolanda Bustos, xef experta en cuina botànica i productes de l’Empordà, i Anna Pérez, copropietària, sommelier i elaboradora vinícola del Mas Geli.
Sempre seguint la seva línia d’activitats a l’aire lliure, gaudint de la natura, sense presses i amb grups reduïts, creen l’experiència “Passejada enogastronòmica. Arrossars i vinyes de Pals”. El marc, com era d’esperar, és el seu estimat Empordà. L’espai escollit: les vinyes i els arrossars de Pals entorn del Celler Mas Geli, un espai encantador envoltat de vinyes verdes tocades per unes esplèndides postes de sol.
El projecte no podia ser més engrescador, ja que cada una aporta allò que l’apassiona. La Sandra aporta la seva mirada particular del paisatge. Per mitjà de l’observació s’entén com es va formar la plana al·luvial del Baix Empordà, el perquè dels arrossars, el procés del cultiu de l’arròs i la història d’aquest cultiu i la seva gent.
La Iolanda aporta la seva sensibilitat culinària, on les flors i la natura tenen un paper molt important. En aquesta ocasió, però, l’arròs de Pals és el principal protagonista. La nostra xef ens obsequiarà amb un tastet variat de plats d’arròs, ens explicarà les diferents varietats que es cultiven a Pals i la cultura gastronòmica de l’arròs a l’Empordà.
I com no podia ser d’altra manera, l’Anna farà d’amfitriona al Celler Mas Geli explicant-nos el seu projecte vitivinícola i maridant amb encert cada un dels plats amb vins propis creats mitjançant l’agricultura ecològica.
L’activitat es durà a terme cada dimarts, de l’1 juny al 12 d’octubre, a les set de la tarda, al Mas Geli. Just quan cau el sol i la llum ataronjada comença a il·luminar els arrossars, serem rebuts per aquestes tres ambaixadores i emprendrem un passeig guiat d’una horeta amb la Sandra per gaudir de l’espectacle visual que ofereixen els camps inundats. El recorregut ens portarà de nou a Mas Geli, on ens esperaran la Iolanda i l’Anna per posar en boca tot el que hem vist a la ruta. Entre glop i queixalada, seguirem amatents les explicacions de la xef i la sommelier, contemplant asseguts la magnífica posta de sol. L’activitat té una durada aproximada de dues hores i mitja.
És una experiència adaptada a tots els públics, des dels més petits fins als més canins (aquests últims, lligats), en què s’adapta la beguda i el preu a cadascun dels públics.
Per a més informació: www.sandrabisbe.cat
VOLS SUBSCRIURE’T A LA NOSTRA REVISTA?
La pots rebre còmodament en format digital cada mes al teu correu, o en format físic al teu domicili!








